Blogg#perfektsvangerskap

#perfektsvangerskap

Sofasliting, vektoppgang, svekket bekkenmuskulatur og dilla på smågodt. Kanskje ikke helt likt som hos toppbloggerne?
Gjesteblogger: Anette K. Lekve teamoments 3942 Sist oppdatert 09.09.16

Hvordan er det egentlig å være ganske så normal og gå gravid samtidig som alle toppbloggerne nå for tiden? Les det herlige skråblikket!

Jepp.. jeg befinner meg midt i denne blogg-bobla om dagen, for jeg har da faktisk for andre gang klart å bli gravid samtidig med Fotballfrue, og ikke bare henne, men en hel drøss med andre bloggere også ser det ut til…

Og siden jeg rett og slett har gjort den store forglemmelsen og ikke postet gravidoppdateringer til dere, tenkte jeg at jeg skulle gjøre opp for det nå (for det regner jeg med at dere har savnet…).

Sofasliting
Dette svangerskapet har virkelig vært en dans på roser, eller kanskje ikke så mye dans – kanskje mer sofasliting. Løpedronning som jeg er, så har jeg gjort mine tapre forsøk på å komme meg ut på joggeturer, sånn innimellom kvalmebølgene og kynnerne. De har endt pustende, pesende og sittende i grøfta etter noen kilometer – med en mage så hard som stein.

Løpestilen ikke intakt
Den endelige spikern i kista kom da minsten ville ha med mamma å løpe mens han kjørte traktoren sin. Jeg satte ut med godt mot, men innså at løpestilen ikke var helt intakt da mannen min måtte sette seg på bakken fordi han lo så mye (se for deg noen som løper mens de holder på å gjøre bommelom og bimmelim samtidig, omtrent slik så det ut). Så begynte jeg også å le, og jeg klarte ikke stoppe. Latterkrampe og svekket bekkenmuskulatur er jo heller ikke verdens beste kombo, kan man si, så det var greit at vi hadde kommet oss rett utenfor husdøra.

Totalt dilla på smågodt
Sunt kosthold har jeg jo alltid vært veldig opptatt av, da, og det skulle jeg selvfølgelig også være i denne graviditeten. Skjebnens ironi ville dog ha det til at jeg, som alltid har kost meg med mørk sjokolade, nøtter, grønnsaker med dipp og grønn te på lørdagskvelder, skulle få total dilla på smågodt. De som kjenner meg tror nesten ikke på meg når jeg forteller, men mannen min har faktisk måtte gjemme smågodtet for meg i perioder. Det viser seg jo at han ikke er så god på å gjemme ting, da, så jeg har stort sett funnet det igjen og spist det opp allikevel. Det endte til slutt med at han tok det med på jobben, der var det i alle fall trygt for en liten stund – haha.

Setter meg stadig fast
Også var det magen da, den fine lille magen jeg hadde i forrige svangerskap, som alle syntes var så nett og søt... Jeg har ikke helt villet innrømme for meg selv at det ikke er helt det samme denne gangen, men jeg setter meg stadig vekk fast på steder hvor jeg mener jeg burde komme meg gjennom.

Jeg skulle på en jentekveld hos ei venninne, og parkerte litt tett inntil ene siden, da det var en del bilder der allerede. Det skulle vise seg at det ikke var bare enkelt å komme seg ut av bildøra som bare gikk halvveis opp. Samboeren til venninna mi var ute og foreslo litt forsiktig at jeg kanskje burde rygget inn... Men neida, jeg tok sats og dro magen med meg ut og endte med et søtt lite skrubbsår midt på magen, på grunn av egen stahet. Det hører med til historien at jeg krabbet igjennom passasjersiden da jeg skulle hjem. Da var det heldigvis mørkt! Jeg håper ingen så meg, for det må ha vært litt av et syn.

18 kilo pluss, kvalme og vondter
Jeg som både er godt trent, opptatt av kosthold og bevist på både hud, hår og sminke, har fått meg en liten vekker denne gangen. Svangerskap kan ikke bestilles på forhånd, og det er ikke alltid like lett å følge alle gode planer og forsetter. Men det kommer verdens beste premie på målstreken, så da får jeg bare ta de 18 kiloene som har lagt seg på, kvalmen og vondtene. Det er verdt det, og kanskje er det litt sunt at noen kan vise fram skyggesidene også. For det er jo strengt tatt ikke alle som løper seg igjennom svangerskap med høye hæler, perfekt sminke og blondeundertøy...


I'm making a baby! What is your superpower?

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: