Det er mye å spare på å være litt oppmerksom.
Blogginnlegget er skrevet av seniorrådgiver Eva Sørmo i Norsk familieøkonomi. Foto: Norsk familieøkonomi

Mange banker setter nå ned renten på boliglån, men dessverre gjelder ikke dette alle. I tillegg er det mange kunder som går glipp av rentenedganger i egen bank da bankene har egne systemer for koding av banklån, som noen ganger gjør at det slår feil ut for kundene.

Jeg anbefaler deg derfor å sjekke renten på boliglånet ditt. Sammenlign med de beste bankene ved å benytte boliglånsbarometer.

Du kan spare mange tusen på å sjekke dine betingelser

Når du er ung skal du ha de beste vilkårene.

Her er noen tips:

  • Mange har kjøpt bolig med lite egenkapital noe som ofte gjenspeiles i noe høyere rente. Du kan da få banken til å sjekke om renten er riktig i forhold til dagens verdi på boligen.
  • Bankene har egne systemer for verdivurdering slik at du skal slippe å få kostnader ved å be en megler om å ta verdivurdering for deg.
  • Bankene beregner ofte renten ut fra type lån. Sjekk at du har det riktige lånet. Som ung låntaker skal du i utgangspunktet ha de rimeligste ungdomslånene.
  • Dersom du har måttet dele opp lånet i to lån med et ungdomslån og et topplån bør du høre med banken om du kan få slått sammen disse til et lån med dagens verdi på bolig. Dette vil ofte bli rimeligere.
    Dersom du i tillegg har realkausjonist på topplånet kan du samtidig be dem slette kausjonen.
  • Som medlem i forskjellige organisasjoner som f.eks. NITO, LO-favør og Akademikerne vil du ha tilgang på lån med gode betingelser.
  • Søk gjerne hos flere banker. Du kan fint søke på internett uten å vedlegge all dokumentasjon. Da sender du dokumentasjon til den banken du velger i ettertid.

Ikke utsett denne jobben. Her er det mye å spare.

Lykke til!

Bloggen er publisert i samarbeid med norsk Familieøkonomi

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?