BloggØkonomibloggenReduser 17. mai-budsjettet med gjenbruk

Reduser 17. mai-budsjettet med gjenbruk

Barna vokser fort ut av finstasen, og det kan være penger å spare på å kjøpe brukt. Illustrasjonsfoto: iStock
Blogg: Ingeborg Mong Andreassen, kommunikasjons- og markedsmedarbeider, Norsk Familieøkonomi 485 Sist oppdatert 09.05.17
17. mai nærmer seg med stormskritt og det er på tide å finne fram antrekkene til den store dagen. Kanskje har du lyst til å kjøpe bunad eller en fin festdrakt til barnet ditt? Prislappen kan fort bli høy, og særlig når de må erstattes med en større modell hvert år.

Å kjøpe nye antrekk til nasjonaldagen trenger ikke bli en stor utgift. Her får du tre gode tips til hvordan du kan spare penger, og miljøet, på gjenbruk.

  • Meld deg inn i «Bytte, selge, kjøpe eller gi bort» – grupper på Facebook. Mange steder i Norge har egne grupper på Facebook hvor man kan legge ut det man ønsker å bli kvitt, eller finne noe man trenger. Her kan du for eksempel se om du finner en brukt bunad til barnet ditt for en lavere pris enn i butikken, eller du kan selge bunaden som barnet ditt har vokst ut av.
  • Last ned gjenbruksapper. Tise, Shpock og Letgo er tre ulike apper med det samme formålet; kjøp og salg av brukt. Du kan enkelt søke opp det du leter etter og finne billigere alternativ enn butikken kan tilby deg.
  • Bruk Finn.no. Det finnes et hav av ulike brukte gjenstander på Finn, og bunader for babyer er intet unntak. Se om du finner et pent brukt alternativ her, før du går til butikken.

Vi ser at gjenbruk blir stadig mer populært, og brukervennlige grupper og apper dukker opp med jevne mellomrom som gjør det enkelt for forbrukeren å spare penger. Ved å satse på gjenbruk bidrar du også til at færre ting kastes, noe som er bra for økonomien og miljøet.

Les også: Sparetips fra A til Å

Bloggen er publisert i samarbeid med norsk Familieøkonomi

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: