Mange har hørt om Ammehjelpen, men bet ikke helt hva eller hvem det er. Noen tror faktisk at vi ammer andres barn! Andre tror målet vårt er å få alle mammaer til å amme. Det er ikke sant. Målet er å hjelpe alle som ønsker å amme, men som støter på ulike problemstillinger underveis.

Sist oppdatert: 5. november 2014

Ammehjelpen består av 100 mammaer med vidt forskjellig bakgrunn. Felles er at vi alle har et stort engasjement for at mor og barn skal få komptent hjelp til ammingen når det er behov for det.

Ikke så alternative likevel
Første gangen jeg hørte om Ammehjelpen, tenkte jeg at det sikkert var sånne veldig alternative damer som ammet barna sine til de begynte på skolen. Det er nesten flaut å innrømme det. Jeg tok veldig feil. Kollegene mine i Ammehjelpen er som meg – ikke supermammaer i det hele tatt. Vi er ganske vanlige mammaer som har opplevd ammeproblemer som det har vært vanskelig å få hjelp med. Når sånt skjer, føler man seg veldig alene i verden, og ganske rådvill. I jakten etter svar dumper man kanskje borti, nettopp, Ammehjelpen. Man blir lykkelig over å få god hjelp. Og så ønsker man kanskje å bidra selv.

Jeg er selv mamma til fire barn i alderen to til 13 år. Jeg har hatt store ammeproblemer med alle fire, og det var dette som motiverte meg til å bli ammehjelper. Det gir meg en enorm glede når jeg klarer å hjelpe en mamma som sliter med ammingen. Og ofte er det kun små triks som skal til før ting går bedre.

Les også:

Hva mener ammeeksperten om å amme andres barn?

Hva kan du spise når du ammer?

Å ikke kunne amme sitt eget barn er ingen god følelse

Hjelpende ord fra mor til mor
Ammehjelpens slagord er «Hjelpende ord fra mor til mor». Du kan få kontakt med oss på telefon, mail eller sms, og vi svarer på alt som har med amming å gjøre. Det er gratis å få hjelp av oss, og du finner navn og telefonnummer til ammehjelpere her. Du kan selv velge hvem på listen du vil kontakte, og du trenger ikke å ringe noen i ditt fylke.

Jeg hører ofte at mange synes det er litt skummelt å ringe, og sier at de ikke vil forstyrre oss ved å ringe oss privat. Men husk da på at vi velger selv at vi vil gjøre dette, så vi synes ikke det er noe problem å bli «forstyrret». Når det er sagt, så kan vi jo være opptatt når du ringer – enten fordi vi er på jobb, legger unger eller noe annet. Da prøver du bare neste navn på listen. Du kan også sende mail via Ammehjelpes sider.

Ammehjelper Ingebjørg. Foto: privatLes også:

Hjelp, han biter i puppen!

Ammetåke – hva er det?

Krev hjelp til en god ammestart

Vi er opplært i ammeveiledning
Vi har vært gjennom opplæring, og har levert inn en oppgave om amming og veiledningsteori før vi ble godkjent som ammehjelpere. Vi gir råd ut ifra norske anbefalinger, og jobber tett med Nasjonal kompetansetjeneste for amming ved Rikshospitalet.

Jeg heter Ingebjørg Finnesand og vil blogge hver uke om ammeproblemstillinger. Håper du har lyst til å følge bloggen min.

Bloggen er publisert i samarbeid med Ammehjelpen

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?