BloggEn dag vil du savne dette

En dag vil du savne dette

Det kan være irriterende når barna henger i føttene, gråter for alt og vil ha mye oppmerksomhet. Men en dag vil du kanskje savne at noen trenger deg på denne måten. Illustrasjonsfoto: iStock
Gjesteblogger:  Michelle Zunter, theponderingnook.com 6799
Når vi blir foreldre, får vi gode råd om å nyte alle øyeblikk – fordi barna så altfor fort blir store. Men husker vi på det, midt i den travle hverdagen? Les gjesteblogger Michelles viktige påminnelse.

En dag kommer du til å savne det. En dag vil det være en fredfull stillhet mens du er på badet, i stedet for små hender som lurer opp døren. Eller noen som skriker som om de er døden nær, fordi de har ”au” – et lite blødende skrubbsår, og gir seg ikke før du har hoppet av toalettet i panikk med buksene på knærne.

En dag vil du savne den vanvittige desperasjonen fordi du aldri klarer å komme over alt du skulle. For en dag vil du klare det. Barna dine vil bli store, og til slutt vil du få en skikkelig pause. En dag.

Les også:
Du vet du er småbarnsmamma når… 

Til alle mødre: Ta en pause

Så nyt den gode tiden nå, ikke sant? Det er ikke så lett. Men jeg forteller meg selv hele tiden at en dag kommer du til å savne det.

Det er dette jeg sier til meg selv, dag ut og dag inn, mens jeg er på randen til å miste vettet. Dette mantraet holder meg gående. Og samme hvor klisjeaktig det kan høres ut, så er det sant. Jeg trenger at disse tankene farer rundt i hodet mitt, spesielt nå som sommerferien er rett rundt hjørnet – og venter på alt som skal skje.

En dag vil det ikke være kurver overfylt med fritidsklær, gymklær eller barnehageklær. En dag vil det ikke være uendelige stabler med oppvask i kummen.

Og du kommer til å savne det.

Du kommer til å savne at det er noen som trenger deg hele tiden. Du kommer til å savne at noen roper på deg, kanskje hundre ganger om dagen, for alle slags ting – store og små.

En dag vil det ikke være noen rundt deg som trenger å bli underholdt i skolens ferier, fordi de vil ha sine egne liv, venner og lidenskaper.

Det livet du tror du ikke klarer å vente på nå – kanskje tid alene med ektefellen din, egentid – eller bare en liten pause – vil komme. Og da vil alt være over. All irritasjonen over søle på gulvene, flekker på teppet eller rotete rom som aldri blir ryddet, vil bli vasket vekk med livets tidevann.

Les også:
Ni trinn til mindre mammastress

50 grunner til at treåringen min blir sint 

Så kanskje klarer du ikke å kjempe mot alle følelsene og sette pris på øyeblikkene med de høylytte, rotete og bablende barna dine i dag. Men det hjelper å ha i bakhodet at denne dagen snart vil være over, og at en dag kommer du til å savne det.

En dag kommer du til å savne å levere eller hente dem i barnehagen eller på skolen. Du kommer til å savne de forskrekkede ansiktene deres som er fulle av vemmelse når de ser hva du har laget til middag. Du kommer til å savne å bli ropt inn på rommet deres for tiende gang, fordi de spør etter et glass vann eller vil ha en til klem, få høre en tredje historie eller for oppglødet å fortelle om den plutselige åpenbaringen de har fått.

Du kommer til å savne alle de uendelige spørsmålene, fordi – gjett hva ­– en stund tror de at du vet alt. Dette vil, så klart, ikke vare for alltid.

En dag vil de ikke lenger spørre deg om å se på alt de gjør hvert minutt, hele dagen. En dag vil de ikke lenger spørre om din godkjenning hele tiden. En dag vil de, forhåpentligvis, ha tro nok på seg selv til å gjøre det meste uten deg.

Les også: 
Til alle mødre – du er en god mamma

Foreldrerollen tatt på kornet

Så neste gang du føler for å skrike, kjefte eller løpe ut døren fordi ingen hører det du sier om å rydde, bare si til deg selv at den tid vil komme, hvor du faktisk vil savne alt dette vanvittige nydelige kaoset. Det kan hjelpe deg til å lette på følelsen av håpløshet, spesielt på de spesielt hektiske dagene som ikke er spesielt gode for å bevare forstanden.

Selv om det kanskje ikke er så enkelt å nyte til fulle alle øyeblikkene som følger med å være foreldre, så er det definitivt mulig å vite at en dag vil du savne dette.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: