BloggLykkelig barndomKjære pappa, tusen takk!

Kjære pappa, tusen takk!

Du som pappa er også viktig – helt fra starten av. Illustrasjonsfoto: iStock
Gjesteblogg: Nina Stanghov Ulstein, barnevernspedagog og mamma 27008

Dette innlegget er bare til deg pappa, for selv om jeg for det meste vil ligge på puppen til mamma, så er du også veldig viktig for meg!

Kjære pappa! Da jeg lå inni magen til mamma og svømte rundt, så knyttet jeg ekstremt sterke bånd til henne. Jeg fulgte henne overalt hvor hun gikk, og vi ble på en måte som én person. Hun passet på meg både dag og natt. Men, jeg hørte også stemmen din, og den ga meg trygghet om at det var noen som passet på henne. Det var veldig viktig for meg for gjennom at du passet på mamma, så passet du også på meg.

Kjære pappa! Tusen takk for at du viser meg at det også finnes en verden utenfor puppen. Denne verden blir viktigere og viktigere for meg desto eldre jeg blir! Jeg gleder meg til jeg blir litt eldre slik at vi kan utforske denne nye verden sammen.

Kjære pappa! Tusen takk for at du holder meg i dine store og sterke armer når jeg føler meg utrygg. Da føler jeg meg trygg med en gang.

Det er liksom ingen som kan gjøre meg og mamma vondt når du er der med din beskyttelse. Du er så stor, og jeg er så liten, men når jeg ligger i dine armer så føler jeg meg så beskyttet mot alle livets farer.

Kjære pappa! Du er min helt og du er mitt forbilde. Når jeg blir stor så vil jeg enten bli akkurat som deg eller jeg vil gifte meg med en som ligner på deg.

Kjære pappa! Du er på mange måter rake motsetningen til mamma. Det gjør deg spennende. Jeg er vant til mammas lyse og milde stemme og hennes myke hud. Du har en mørk og spennende stemme og huden din føles litt stikkete. Det er så spennende med dine skjeggstubber som kiler meg, og dine store og sterke hender som tuller med meg og som kaster meg opp i luften. Noen ganger kan det bli litt vel spennende, for du kan bli litt ivrig og tro at jeg er tøffere enn det jeg er, men det er alltid morsomt å være sammen med deg.

Jeg har fått med meg at noen politikere sier at du og mamma er så like, men det er dere ikke! Det merker selv lille jeg. Dere er faktisk veldig forskjellige, med hver deres unike egenskaper som jeg verdsetter like høyt, men til ulike tidspunkt i livet mitt. Er du snill og forteller disse menneskene det?

Kjære pappa! Tusen takk for at du står opp midt på natten og tar meg opp når jeg gråter. Det føles så trygt og godt når du med din store og robuste kropp bærer meg rundt for å roe meg ned. Da vet jeg at jeg er trygg og at ingenting galt kan skje.

Kjære pappa! Jeg gleder meg sånn til alt det spennende vi to skal gjøre sammen! Jeg ønsker meg at vi to skal dra på turer sammen. Da vil jeg dra på fisketur og telttur, og jeg vil at du skal lære meg å sykle og spille fotball. Kanskje kan vi bygge hytte oppi trærne eller en olabil? Eller du kan lage et dukkehus til meg i hagen? Om sommeren når vi er på stranden synes jeg det er så gøy når du tuller med meg i vannet. Du er så sterk du pappa.

Kjære pappa! Når jeg begynner i barnehagen så ønsker jeg meg at du også kommer og henter meg. Jeg synes det er stor stas at også du kommer og ikke bare mamma. Jeg er så stolt av deg og jeg vil så gjerne vise de andre barna hvor tøff og sterk pappa jeg har! Når jeg begynner på skolen så vil jeg at du også hjelper meg med leksene, for det er mye som du kan bedre enn mamma.

Kjære pappa! Tusen takk for at du også elsker meg. Og for at du også susser, koser og klemmer på meg. Da vet jeg at det er flere enn mamma som elsker meg, og det føles så uendelig trygt og godt!

Kjære pappa, tusen takk!

Jeg elsker deg!

Nina Stanghov Ulstein
Nina Stanghov Ulstein er barnevernspedagog og har jobbet i barnevernstjenesten i Oslo, på barnehjem, på mødrehjem, barneskole, barnehager og blant gatebarn i Rio de Janeiro i Brasil. I tillegg er jeg mamma til Alexander.

Jeg gir råd til norske familier i småbarnsperioden, enten ved å besøke dere hjemme eller via bloggen. Min tilnærming er både faglig og praktisk. Gjennom arbeid og studier har jeg fått både teoretisk innsikt i faglitteratur og forskning om småbarnsperioden og praktisk erfaring med mange vanlige utfordringer for deg som har små barn.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: