Jeg tok ikke hintet i det hele tatt – svigerdatteren min takket nei til vin, brie og gråt fordi undulaten måtte være alene hjemme. Likevel slo ikke tanken meg at hun kunne være gravid.

Sist oppdatert: 16. mars 2016

Jeg tok ikke hintet i det hele tatt! Svigerdatteren min sa nei takk til rødvin en lørdagskveld i sommerhuset vårt i Danmark. Hun spiste ikke av den gode brieosten som vi alltid kjøper i gårdsbutikken, og som hun liker så godt. Og hun felte en tåre over at undulaten hennes måtte være alene hjemme en hel helg mens de var på besøk hos oss – altså var hun over middels emosjonell.

Jeg var ikke engang i nærheten av å tenke at hun kunne være gravid – det var overhodet ikke i tankene mine. Ikke bitte, bitte litt engang. Og jeg som er jordmor og har lang erfaring!

Har gledet meg til å bli bestemor lenge!
Jeg som har GLEDET meg til å bli bestemor helt siden jeg visste at jeg ikke selv skulle ha flere barn. Jeg som tenker at etter å bli mor selv, så må det å bli bestemor være det største man kan oppleve i livet. Jeg skjønte det ikke…

Det skal sies at min store sønn er i gang med første året på medisinstudiet og min svigerdatter nettopp har begynt på jordmorskolen, så jeg får skylde det litt på at jeg hadde innstilt meg på at det skulle gå mange år til jeg skulle få barnebarn!

En liten hilsen til den kommende farmoren, Uken etter fortalte de den store nyheten
De forsøkte å hinte mer, men de måtte bli veldig tydelige før jeg forsto hva de forsøkte å si. Da jeg endelig skjønte at de faktisk var gravide, og at jeg skulle bli bestemor til sommeren, brøt jubelen løs.

Det var en inderlig følelse av glede – det er den måten jeg best kan forklare det på. En sånn dyp og boblende glede som man sikkert bare opplever få ganger i livet. Jeg kunne nesten ikke tro det, og jeg trengte flere dager på å ta det skikkelig inn over meg: Jeg skal faktisk bli farmor!!!

 

  • Jordmor Ragna: Jeg blir aldri ferdig med å fascineres av nyfødte babyer, selv om de er en del av jobben min. Det er utrolig å se hvor kompetent babyen er er med én gang den kommer til verden! Les blogginnlegget om det vidunderlige nyfødte barnet

Det var nesten som å være nyforelsket
Jeg gikk ganske ved siden av meg selv. Blant annet glemte jeg å skive papirer etter en fødsel jeg hadde på jobb dagen etter, og i butikken puttet jeg ting i handlevognen som vi overhodet ikke hadde bruk for.

Men nå har roen innfunnet seg og det er kjempedeilig. Jeg NYTER å få være med på sidelinjen, og jeg syns det er helt fantastisk å tenke på at vi om tre måneder har en ny liten i familien.

Går alt etter planen, skal jordmor Ragna selv ta imot barnebarnet sitt i sommer.Vi besteforeldre er viktige
Som jordmor ser jeg hvor viktig det er for de gravide familiene å oppleve støtte og oppbakking fra foreldrene. Det kan selvfølgelig handle om både økonomisk og praktisk støtte og hjelp, men aller viktigst er nok den mer emosjonelle og mentale støtten, tror jeg. At vi som besteforeldre-generasjon viser at vi respekterer deres valg og måter å gjøre ting på. At de alltid vet at vi er der for dem og støtter dem uansett.

Som kommende farmor og mor til tre skulle jeg ønske at jeg kunne overlevere alle de erfaringene jeg selv har gjort meg gjennom årenes løp. Samtidig vet jeg så godt at veien inn i foreldreskapet er man nødt for å gå selv, og ikke minst at den veien blir til mens man går den.

 

  • Lurer du på hvordan en dag på jobb er for jordmor Ragna? Les blogginnlegget: Klar for aftenvakt

Skal ta imot barnebarnet sitt selv
Som dere forstår blir denne sommeren helt spesiell. Jeg gleder meg stort til å kunne ta i bruk den nye tittelen som farmor. Og så er jeg faktisk så heldig at jeg skal få lov til å ta imot dette lille nye barnebarnet, hvis alt klaffer som vi planlegger.

Stort større tror jeg ikke man kan be om å få oppleve – hverken som farmor eller jordmor!

Bloggen er publisert i samarbeid med Mamastork

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?