Beskjeden om at sønnen hadde Downs syndrom, forandret Alan som person. – Det hjalp meg til å innse hvor egoistisk jeg var. Jeg var mer opptatt av hvilken negativ virkning dette ville ha på meg og familien min, enn å tenke på hvilken velsignelse han ville være, sier han

Sist oppdatert: 18. mai 2015

Da legen fortalte at barn nummer fem hadde Downs syndrom, var det mange følelser som dukket opp på én gang i pappa Alans hode.
– Frykt, forvirring, sinne og følelsen av å være flau overskygget gleden over den nye babyen. Vi visste veldig lite om Downs syndrom, sier amerikanske Alan Lawrence til Babyverden.

I et intervju med NBC News forteller en tydelig beveget Alan at han først ikke ville at folk skulle se bilder av sønnen og vite at han hadde Downs syndrom. Men kona ga ham en vekker da hun sa at de måtte klare å se forbi syndromet, og ta det som kom deres vei. Og foreløpig var han både frisk, lykkelig og nydelig.

– Wil sprer glede
Alan sier til Babyverden at de fire søsknene var veldig glade for å få Wil i familien, uavhengig av hvilke utfordringer syndromet hans ville kunne medføre.
– Det er vanskelig å forklare den gleden Wil bringer til alle som møter ham. Du kan bare ikke la være å smile og føle glede når du er sammen med ham, forteller han.

Med solstrålen Wil (2 år) i familien, har både store og små lært seg å forstå hvilke ting som er viktige i livet.
– Han har hjulpet oss til å slutte å tenke stereotypier når det kommer til mennesker med spesielle behov, sier Alan.

Familien fikk i september nok et lite familiemedlem, da Will og de andre søsknene ble storesøsken til lille Rockwell.

Wil ønsket å fly – og pappa hjalp ham
Helt siden Wil lærte seg å rulle over på magen, har Wil ønsket å fly. Med én gang han lå på magen, tok han armene bakover og begynte å rikke på føttene – som om han prøvde å ta av og fly. En dag bestemte jeg meg for å gjøre drømmene hans til virkelighet, forteller fembarnsfaren.

Alan er designer og fotograf, og resultatet er bildeserien «Wil can fly», som har gått viralt i USA. I innslaget fra NBCNews forteller Alan hvordan han får til de utrolige bildene: Han holder sønnen selv, og fjerner seg selv i Photoshop etterpå.

– Mennesker med Downs har mye å bidra med
– Vi håper dette prosjektet kan hjelpe folk til å legge vekk den stereotype oppfatningen de har av mennesker med Downs syndrom. Wil er ingen byrde for vår familie. Vi har møtt så mange fantastiske mennesker med Downs, og vi vet at de har så mye å bidra med, sier han.

Responsen familien har fått på bildene har vært overveldende positiv.
– Vi får meldinger fra mennesker i hele verden som forteller hvordan noen med Downs syndrom har gjort livene deres rikere, sier Alan.

Nå er familien også klar med en 2016-kalender bestående av Wil Can Fly-bilder. Halvparten av inntektene for salget vil doneres til to Downs syndrom-stiftelser.

Lille Marikken har Downs syndrom, men er friluftsmenneske som få: – Et eventyr å ha med barn på tur!, sier pappa

Ser lyst på framtiden
Framtiden ser Alan og resten av familien veldig positivt på.
– Selv om Wil fremdeles er veldig liten, vet vi at han vil kunne gjøre det han bestemmer seg for, sier han.

Følg Alan og Wil på thatdadblog.com, Instagram, Facebook og YouTube.

På bloggen sin skriver Alan at dette også er ett av favorittbildene hans.

«Vi gjorde oss klare til å ta bilde av Wil mens han fløy og jeg jogget sammen med ham, da Nikki tok dette bildet for å være sikker på at kameraet hadde riktig fokus. Jeg husker dette øyeblikket veldig godt. Det var ett av de øyeblikkene hvor du ser inn i øynene til barnet ditt, og ser det som om det igjen skulle være for første gang. Du forundres over hvor fantastisk det er å være beskytteren til en så nydelig sjel. Det er vanskelig å beskrive, men jeg tror de fleste av dere foreldre forstår. Jeg tenker på første gang jeg så Wil etter at han ble født, og husker hvordan jeg følte da dette bildet ble tatt. Jeg elsker alle barna mine like mye, men min kjærlighet til Wil er litt annerledes. Min kjærlighet til ham er på en måte påvirket av følelsene som jeg angrer på nå – at jeg tenkte så negativt da vi fikk vite om Wils diagnose. Noen ganger føler jeg at jeg skylder ham mer kjærlighet, som en måte å unnskylde meg på. Men så forstår jeg at det ikke trenger å være sånn. Jeg er sikker på at om han kunne snakke, ville han ha tilgitt meg mange ganger – uten å trenge en unnskyldning fra meg.»

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil har nylig blitt storebror til Rockwell.

14. oktober ble sjarmøren Wil 2 år.

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?