Et godt sted å skifte på barnet ditt er viktig! Du vil trolig ha skiftet over 2 400 bleier før barnet ditt fyller 1 år! Men du trenger slett ikke kjøpe et dyrt stellebord, det finnes mange muligheter!

Sist oppdatert: 28. januar 2005

Det viktigste for stellestedet er at underlaget er fast og solid. Mange foreldre nøyer seg med å kjøpe en stellematte som plasseres oppå en kommode eller et bord. Bleier og vaskekluter oppbevares gjerne i en skuff slik at de er enkle å få fatt i samtidig som barnet holdes fast.

 

Hvis du velger denne løsningen er det en god ide å velge en tykk stellematte med forhøyede kanter slik at barnet ikke triller ut. Sørg også for at kommoden eller bordet har en passende høyde til deg slik at du ikke får vondt i rygen. Det kan også være lurt å legge et sklisikkert underlag under stellematten. Det kan bli glatt på en kommode, og underlaget kan gli av.

 

Hvis du ønsker å kjøpe en stellekommode, finnes det en rekke modeller å velge mellom. Ettersom barnet vokser kan nok en stellekommode være sikrere å bruke. Mange stellebord er utstyrt med kanter og spesielle stropper som sørger for å holde barnet på plass. Enkelte stellebord er også laget slik at de kan brukes som vanlige kommoder når barnet er over stelleperioden. Du fjerner bare den øverste platen.

 

Når du kjøper stellebord bør du være oppmerksom på følgende:

 

Sikkerhetskant
Jo høyere sikkerhetskanten er, desto bedre. Men husk alltid å ha minst en hånd fri til å holde barnet fast, uansett hvor høy sikkerhetskanten er.

Stabilitet
Dette er viktig! Forsøk å dytt på stellebordet. Dersom det føles ustabilt skal du ikke kjøpe det.

Oppbevaring
Pass på at stellebordet har  plass til oppbevaring av bleier, vaskekluter og kremer. Sørg også for at oppbevaringsrommene er utenfor barnets rekkevidde.

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?