Bæsjen ble grønnlig og med blodspor i, og luktet veldig vondt. Mammaen spør helsesøster hva hun bør gjøre.

Sist oppdatert: 11. juli 2006

Spørsmål:

hei! Lille jenta vår på 11 uker har slitt med magen. i perioder har avføringen vært grøn med litt blod og luktet veldig vondt. Jeg fullammer. Har gått over til mere gulaktig igjen nå, men lukter fortsatt veldig vondt! Er veldig grinete og har vondt når luft og besj skal ut. Har vært ofte på helsestasjonen, da vekten har gått litt opp og ned. Følger kurven. I de siste dagene har ikke appetitten vært på topp og hun virker som hun ikke er like fornøyd som hun pleier. Prøver med pupp men hun vil ikke ha! Spiser mindre og brystene mine sprenger!! Hva kan det være som plager henne tro? Kan det være noen form for urinveisinfeksjon, ørebetennelse el?? Er så bekymret!

 

 

Svar: 

Det høres ut for at datteren din kan slite med et eller annet virus siden hun ikke er helt i form og spiser litt dårlig. Illeluktende avføring trenger ikke være tegn på at noe er galt, mer at fordøyelsen er umoden og bakteriefloraen varierende.
Dersom hun sliter med en infeksjon, vil matlysten reduseres slik du beskriver, men almentilstanden vil også bli påvirket.
For å utelukke at noe er galt vil jeg anbefale at du får en sjekk hos fastlegen din/hennes.
Hilsen Ebba
Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?