BabySøvnTvillinger og søvn

Tvillinger og søvn

Av Babyverden 1970 Sist oppdatert 23.03.05

Spørsmål:

Tvillingene våres er nå 7 uker gamle. Jeg full ammer begge to. Den siste uken har jeg gitt dem 30 ml med morsmelkerstatning hver på kveldene, og ammer dem ellers mye på kveldene.
Spm 1; Den ene tvillingen vil ikke roe seg før vi tar henne opp. Og hun våkner med en gang vi legger henne tilbake i sengen hennes. Så det har blitt til at hun sover i vår seng nesten hver natt (ca de to siste ukene har dette på gått). Hva kan vi gjøre for å avvenne henne med dette? Virker som om hun trenger mye kroppskontakt og det gir vi henne ganske mye av.
Spm 2; Vi legger tvillingene ca halv tolv, gutten sovner med en gang, hun sovner en time etter. Men da dem først har sovnet så kan dem sove ganske lenge. De siste nettene har dem sovet 6-7 timer i strekk. Om dagene går det mellom 2-3 timer mellom måltidene. Er det greit at dem sover så lenge om gange. Jeg gir dem ikke mye tillegg. Er ganske herlig at dem forstår at det er natt.

 

Svar:

For det første vil jeg rose deg for din ammeinnsats, det er flott at du har klart å fullamme så lenge.

Du har jo etablert ammingen nå, så jeg synes ikke du skal bekymre deg for at de sover 6-7 timer når de først har sovnet. Det er bra for både deg og barna, og de vil ta igjen melkebehovet i løpet av dagen.

Det tar noe tid å få begge tvillingene samkjørt i søvnrytmen og dere må kanskje prøve å få tvillingene til å sove sammen på dagen først, før dere tillater at broren skal bli for mye forstyrret om kvelden. Men jeg vil tro at datteren deres snart vil finne roen sammen med broren, og at en ”ammeklut” med morsmelk på i nærheten av ansiktet vil også roe henne ned.

Jeg vil også foreslå at dere tar kontakt med tvillingforeningen for å utveksle felles problemstillinger.

Hilsen Ebba

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: