Sist oppdatert: 23. mars 2005

Spørsmål:

Hei Ebba! Det har vært så mange debatter rundt omkring vedrørende bruken av Babysafe eller nattpose som man fester i strikk rundt madrassen. Vår gutt på 8mnd er blitt umulig rundt leggetid og har begynt å reise seg i sengen, rulle rundt og på magen. Han klarer bare ikke å roe seg ned på egenhånd og det resulterer i at han blir overtrøtt og leggingen tar kjapt 1-2timer hver gang. Vi har gode leggerutiner og han er tydelig trøtt. Det jeg lurer på er om Babysafe er en god løsning, tenker da spesielt ved innsovningen. Er det trygt å bruke ? Noen hevder at Babysafe kan være farlig – er dette riktig. Håper på svar for dette er jeg veldig usikker på.

 

Svar:

Desverre kan vel egentlig alt være farlig dersom det blir brukt feil. Men babysafe slik jeg tenker på det, er seler festet til en pose og som er igjen er festet rundt madrassen. Dette kan virke litt voldsomt, men det har hjulpet mange foreldre i flere generasjoner i leggesituasjonen.

Babysafe hjelper å holde barnet stabilt i sengen slik at det ikke får muligehet til å reise seg opp og snu seg i alle retninger. Noen barn finner dermed roen lettere, og sovner fortere og bedre.

Men noen barn trenger bare å legges i posen uten seler, så klarer de ikke å reise seg. De kan bevege seg litt rundt, men blir likevel roligere. De blir heller ikke så avkjølte om natten dersom de pleier å sparke av seg dynen.

Jeg vil absolutt si at babysafe er trygt å bruke, men om leggesituasjonen blir helt bra, kan jeg ikke garantere. Det er i alle fall verd en prøve posen med eller uten seler.

Hilsen Ebba

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?