Sist oppdatert: 23. mars 2005

Spørsmål:

Hei! Jeg har en 9 måneder gammel sønn som i de siste dagene har begynt å riste på hodet til begge sider.

Jeg blir jo selvfølgelig bekymret og lurer på om det kan være tegn til hjerneskade eller noe. Han er ellers frisk. Blir KJEMPE takknemlig for svar!

Svar:

Det høres ut for at sønnen din er inne i en fase hvor han begynner å få bedre kontroll over kroppen sin, også hodet. Han får tydelig også en del oppmerksomhet på dette, og da blir det kanskje ekstra spennende for han.

Jeg ville se det litt an med denne ristingen og bare prøve å legge merke til hvor ofte han gjør det og hvor lenge det varer. Dersom du fortsetter å bekymre deg, kan du ta kontakt med helsestasjonen og be om at legen der ser på gutten din.

Lykke til, hilsen Ebba

Spørsmål:

Hei. har en datter på snart ett år som er frisk og fin på alle mulige måter, men de to siste ukene har har hun plutselig begynt å nikke så voldsomt med hodet. Ser ikke ut som om det er noe sammenheng mellom situasjonene hun gjør dette. Syntes egentlig hun gjør dette hele dagen. Er bekymret og lurer på hva dette kan være. Er dette noen symptomer på noe sykdom eller er dette bare noe hun har fått for seg og en nye bevegelse?

Hilsen en som trenger et svar…

Svar:

Jeg tror dette er noe som datteren din plutselig har begynt å gjøre og som hun opplever hun får en del respons på. Det er jul og hun har sikkert også sett nissen nikke med hodet…

Jeg vil anbefale at du prøver å overse dette helt, da vil jeg tro at hun vil slutte av seg selv.

Slik du beskriver det synes jeg ikke det virker som noen symptomer på noen sykdom, snarere tvert i mot. Dersom dette fortsetter i ukevis, vil jeg ta det opp med helsesøster og lege på 1-årskontrollen for om de kan gi deg en forklaring når de ser henne.

Hilsen Ebba

Hva synes du om artikkelen?