Sist oppdatert: 23. mars 2005

Spørsmål:

Hei! Vi har en sønn på 6 uker som er plaget med en del luft i magen. Det ser ikke ut som om han har noe vondt, men han promper veldig ofte. Disse lukter veldig sterkt, så jeg lurer på om det kan vere noe i maten jeg spser. jeg trodde ikke at det ville lukte så lenge han bare får morsmelk. Jeg har prøvd å gi han minifom uten at det har har noe nytte, og jeg har også prøvd å kutte ut på en del av det jeg spiser, bla fiber. Jeg spiser heller ikke jordbær, reker, kål ol. nå når jeg ammer. Før hadde han avføring hver dag, nå går det gjerne en uke mellom hver gang. Hva kan dette være? Takk for svar!

 

Svar:

Det er ganske vanlig at antall avføringer kan variere etterat tarmen er blitt litt mer moden slik du beskriver.

Det er tydelig at tarmene jobber bedre og tar opp mer væske, slik at avføringen blir mer konsentrert og sjelden. Det er derfor naturlig at det kommer ut en del luft, som kan ha dårlig lukt slik du beskriver.

Men siden sønnen din ikke ser ut til å være plaget av dette, vil jeg ikke ta spesielle hensyn til hva du skal spise. Jeg vil foreslå at du begynner igjen med  fiber og prøver med litt jordbær, reker ol. til lunsj, for å se hvordan luftplagene utvikler seg. Prøv med litt ad gangen ved lunsj-tider, og øk mengden etterhvert.

Det anbefales at du spiser nogenlunde samme maten mens du ammer som du spiste da du gikk gravid.

Hilsen Ebba

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?