BabySamspill - et eksempel

Samspill – et eksempel

Illustrasjon: Shutterstock
Av Ebba 640 Sist oppdatert 28.01.05

Denne uken har jeg lyst til å formidle en god opplevelse jeg hadde på et hjemmebesøk hos et foreldrepar til en liten nyfødt gutt.

Jeg har tidligere gitt noen eksempler på godt samspill i forhold til de åtte samspillstemaene. Denne uken har jeg lyst til å formidle en god opplevelse jeg hadde på et hjemmebesøk hos et foreldrepar til en liten nyfødt gutt.

Pappaen holdt barnet i armene sine da jeg kom. Gutten var mett og fornøyd, for mor hadde nylig ammet ham. Det var så flott å se hvordan gutten søkte pappaens øyne for å få kontakt, og pappaen som helt naturlig møtte blikket og snakket ømt til barnet sitt.

Han ble ikke mindre stolt da jeg bemerket hva som nettopp skjedde mellom far og sønn, uten at han egentlig var klar over det selv. For de aller fleste foreldre er denne evnen til å vise følelsesmessig kommunikasjon med barnet sitt naturlig til stede, og den er helt vesentlig for at barnet skal føle trygghet og kjærlighet.


Det fine med pappapermisjon, er at mange fedre får tidlig anledning til å bli kjent med barnet sitt, når de kan være mer sammen med mor og barn kort etter fødselen. Dette legger spiren til en god start for et godt samspill.


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: