BabyMadrasser

Madrasser

Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Av Babyverden 4420 Sist oppdatert 28.01.05

En god madrass er viktig for barnet. Husk at barnet tilbringer mye tid i sengen, og den første madrassen skal vare i to til tre år.

En skikkelig madrass skal ikke bare være behagelig for barnet ditt. Den skal også gi riktig støtte til voksende ben og knokler.Den aller viktigste egenskapen til en god madrass er at den ikke er for bløt og at den passer til sengen eller vuggen.

Det finnes i hovedsak to forskjellige typer madrasser å velge mellom: skum-madrass eller springfjærmadrass. 
Hva man velger er smak og behag. Mange foreldre foretrekker skummadrasser. Disse er som regel laget av polyester og veier mindre enn springmadrasser. Madrassens vekt kan bli vesentlig når du skal skifte våte lakner klokken 3 om natten. Skumgummimadrasser er også i hovedsak rimeligere enn springmadrasser.


Skummadrasser fås i flere forskjellige tykkelser, men tykkere er ikke nødvendigvis bedre. Det viktige er derimot madrassens fylde. Desverre er det ikke alle firmaer som  skriver madrassens fylde utenpå emballasjen, så det kan være vanskelig å vite nøyaktig hva du får for pengene.



Springmadrasser holder fasongen bedre og lengre enn skummadrasser. Likevel skal gode skummadrasser holde like lenge som springmadrasser.



Hva bør du være oppmerksom på når du kjøper madrass?



  • Størrelse. Hvis du får plass til to fingre, eller ca 2 cm. mellom madrassen og siden på vuggen eller sengen, er madrassen for liten. Det medfører en fare for at barnet kan bli kvalt dersom det blir klemt i mellomrommet.

  • Hardhet. Klem madrassen i kantene og på midten for å teste hardheten. En god madrass skal ha en fast og jevn konsistens. Madassen skal ikke være for myk.

  • Vannavstøtende. Madrassens trekk bør være vannavstøtende, og helst bestå av to eller flere laminerende lag som er forsterket med nylon. Det gjør også madrassen mer motstandsdyktig mot rifter og hull. Trekket bør ikke være laget av plast eller gummi.

  • Ventillasjon. En madrass med ventilasjonshull puster bedre, og er sunnere for barnet ditt.

  • Brannsikkerhet. En god madrass er lage av brannsikre materialer. Sjekk emballasjen!


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: