BabyGråtBarn som gråter til de mister pusten

Barn som gråter til de mister pusten

Det er få lyder som får oss til å handle så fort som babygråt. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 7378 Sist oppdatert 05.12.10
Er det farlig dersom barnet gråter seg bort? Er det noe man kan gjøre? Engstelig mamma får svar av lege.

Innsenderen spør legen:

Hei.

Jeg har en datter på 4 måneder som gråter til hun mister pusten. Når hun er sulten, begynner hun å gråte og innen veldig kort tid gråter hun så kraftig at hun slutter å puste. Hun blir litt rød i ansiktet og det ser ut som hun brekker seg, men det kommer ingen lyd. Jeg må ta henne opp og riste henne litt eller dunke henne litt i ryggen for at hun skal begynne å puste igjen. Er dette normalt?

Hva skjer hvis jeg ikke tar henne opp, begynner hun å puste på egenhånd? Er så redd for at hun skal bli sånn når hun f.eks. sover ute i vognen og jeg ikke hører det.

Mvh Camilla

Lege Inger svarer:

Kjære Camilla.

Det er ikke uvanlig at små barn gråter på den måten. De blir liggende med dirrende tunge, uten en lyd og blir temmelig lilla i ansiktet. De trekker pusten til slutt, selv om det føles som om de ikke skal gjøre det. Det er ikke farlig, men kan se ganske skummelt ut.

Dersom hun skulle gråte slik i vognen, så kommer hun ikke til skade. Hun vil puste av ren refleks til slutt. Du har fått ett barn med litt fart i – det kan være en god ting det….

Vennlig hilsen Inger Klippe

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: