BabyEn mors ønskeliste

En mors ønskeliste

Tenk å kunne gjøre akkurat som du selv vil en dag. Hva ville du da bruke tiden på? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Maren Eriksen 5912

Hvis noen spør deg hva du virkelig kunne tenkt deg nå – bortsett fra lykkelige barn. Hva ville du svart? Her er 20 herlig egoistiske småbarnsmor-drømmer.

Søvn
Før jeg fikk barn kunne jeg sove til langt på dag, og tok søvnen for gitt. Nå er hvert uforstyrret minutts søvn gull verdt. Tenk å få sove rundt igjen! Eller til lenger enn 06:10 i helgene.

Et langt bad
Sist jeg lot kroppen synke ned i deilig varmt bad tok det bare et par minutter før minstemann gråt og badet måtte avbrytes. Innen jeg rakk tilbake var vannet blitt kaldt. Drømmen er et langt bad, stearinlys på kanten og deilige bobler…

Å passe dongeribuksen fra før svangerskapet
Langt fra alle passer de gamle dongeribuksene dagen etter fødselen. Men gud for en deilig følelse den dagen drømmen virkelig går i oppfyllelse – tror jeg, da.

Kino- og middagsdate med kjæresten
Det er viktig å finne tid til å være kjærester også med små barn i hus. Og når var vi egentlig på kino sist? Når man først er i gang er det vel ingenting i veien for å smøre godt på og svinge innom favorittrestauranten på vei hjem? Det er jo tross alt ikke så ofte man har barnevakt…

Hushjelp/vaskehjelp
Pleide hybelkaninene å formere seg i et så voldsomt tempo før vi fikk barn også? Og vaskemaskinen går jo døgnet rundt. Tenk om noen på magisk vis tryllet dem bort og huset var skinnene rent helt av seg selv?

Frokost på sengen
Gjerne i kombinasjon med en hel natts søvn. Et deilig frokostbrett med varm kaffe og kanskje en liten blomstervase? Det er jo lov å drømme, er det ikke? Det viktigste kriteriet er uansett – ingen små føtter som hopper i sengen så kaffen spruter og skinken glir sakte nedover tapetet.

Et glass vin
Etter ni måneders svangerskap, kanskje med noen måneders prøving i forkant, og måneder med amming til alle døgnets tider er det vel lov å drømme om å synke ned i sofaen en fredagskveld med et glass vin? Uten redsel for at barnet skal våkne og risikere å få i seg mors beskjedne promille.

Lørdagsshopping med venninnene
Tenk å bare kunne gå fra butikk til butikk, innom en kafé her og der og handle inn til vårgarderoben. For det er jo ingen som har sagt at småbarnsmødre MÅ gå i joggebukse og hettegenser med gulp på? Og at man risikerer å få gulp på det steindyre skjerfet tenker man jo ikke på nå!

En dag på spa
Tenk å sitte i morgenkåpen hele dagen og bli dullet med? Eller bare en times tid hos frisøren? Det er utrolig hvor lite som skal til før vi føler oss så mye bedre! Egentlig er det jo en veldig god investering sånn spa…

Sexy undertøy
Jordmødre sier at stringtruser ikke er ideelt i svangerskapet, og at lekre undertøy i syntetiske stoffer er yngleplass for sopp. Men når man endelig er ferdig med de lekre nettingtrusene på sykehuset og store mammatrusene er det vel ingenting i veien for å unne seg litt lekkert undertøy igjen? Hvem føler seg egentlig sexy i utvaska amme-bh og mammatruse?

Les også: Slik finner du din perfekte BH

Gå på do alene
Dette konseptet er helt uforståelig for alle som ikke har barn. Kanskje like greit. Når det blir deres tur, kan du sitte der med et lurt smil. Man skulle kanskje tro at det ikke var for mye forlagt å få gjøre sitt fornødne i fred og ro. Men si det til ettåringen som er sikker på at mamma på mystisk vis fordufter så snart døren lukkes.

Barnevakt og ingen planer
Har du tenkt over at hver gang du har barnevakt, så skal du ut på noe du kanskje egentlig ikke har så veldig lyst til? Men tenk å ha en kveld (og natt) helt for seg selv til å gjøre akkurat hva man vil. Å kunne spise reker og dyrke den gode samtalen, eller krype opp i sofaen med en god bok? Åh, det ville gitt overskudd!

Stillhet
”Hysj! Hørte du det?” Har du også prøvd den for å få et lite øyeblikks fred og ro? Tenk en ettermiddag helt uten syting, skriking, klaging og mas!

Tid til hobbyer
Når kunne du sist sette deg i sofaen og strikke uten at noen stakk av med nøstet? Eller spille piano uten å vekke babyen eller å få ”hjelp” av lubne barnehender?  Husker du hvor deilig det var å sette seg ned og nyte hobbyen? Når man tenker på det, er det kanskje nå hobbyene er aller viktigst?

Kafébesøk
Tenk å sette seg ned ved et bord på en kafé, dingle med beina og lese en bok eller bare titte på menneskene rundt. Helt alene, helt i fred og ro. Nyte en hel kopp kaffe – mens den ennå er varm, og snike seg til et skikkelig digert kakestykke.

Reise bort med kjæresten
Når barnet endelig er stort nok til å kunne ha barnevakt en hel helg (eller i hvert fall en natt) er det jo lov til å drømme om å reise bort, bare du og din kjære? Tenk å kunne sprade rundt i bygater hånd i hånd og få tid sammen bare dere to?

Lage fotoalbum
Har du også harddisken full av søte babybilder som absolutt burde vært satt i system? Tenk så deilig å kunne kose seg med å lage et søtt album? Og forestill deg hvor god samvittighet du hadde hatt etterpå!

Lakke negler – og la dem tørke
Har du det også så travelt at neglelakken sjelden rekker å tørke skikkelig før du må fly videre til neste oppgave? Tenk å kunne kose seg med et magasin mens man bokstavelig talt så på at malingen tørket…

Trene
Uten dårlig samvittighet. Den siste der kan være tøff – vet det. For velger man å prioritere trening, velger man jo nødvendigvis også bort noe. For eksempel kvalitetstid med barnet eller kjæresten. Men trøsten kan jo være at de igjen får en mer opplagt og sporty mor og kone?

Hvilke drømmer har du? Del de gjerne i kommentarfeltet under!

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: