BabyBabyens egentlige ønskeliste

Babyens egentlige ønskeliste

Illustrasjonsfoto: iStock Andre foto: Shutterstock
Av Maren Eriksen 69915

Kjære julenisse. Mamma har sendt ut ønskelisten min, men uten å spørre meg først. Ingen av de 15 tingene jeg ønsker meg mest står på hennes liste. Derfor sender jeg denne til deg nå. Hilsen lille meg.

Mamma mener jeg ønsker meg putteboks og klær. Men hun har tydeligvis glemt å høre med meg før hun skrev listen, for den har alvorlige mangler.

Du sier kanskje at vi ikke bryr oss om hva som er inni pakken så lenge vi får leke med papiret, sløyfene og, om vi virkelig er heldige, fantastiske esker. Og jo da, jeg elsker disse tingene, og ønsker meg dem. Men jeg har noen helt klare ønsker for min første jul, kjære nisse.

Her er listen:

1. De blinkende boksene ved tv’en
Jeg skjønner ikke hvorfor de voksne setter ting foran hele tiden, eller lukker den inne i et skap. Den er jo helt klart perfekt for meg. Den har knapper, lys og ting som stikker ut. Og ledninger. Jeg vil ha en sånn!

2. Ledninger
Jeg liker ekstra godt ledningene bak tv’en, for der er det så mange. Men ledningen til mammas laptop eller laderen til pappas telefon kan gå greit det og. Den hvite dingsen som samler alle ledningene, og som har en gul av/på knapp virker også flott. Tar gjerne en sånn også.

3. Vegghengt underholdningssentral
Jeg kan knapt tenke meg noe mer barnevennlig enn denne. Skjønner ikke hvorfor mamma ikke vil at jeg skal leke med den. Den er jo ikke farlig på noe vis! Jeg ønsker meg en egen til å ha på mitt rom, så kan hun få ha den på badet i fred.

4. Hybelkaniner
Jeg aner ikke hva disse små lodne tingene er, men de er utrolig myke og gode å ta på. Det er bare det at mamma kommer løpende og river dem ut av hendene mine så snart jeg får tak i dem. Og så kjefter hun på disse små stakkars kaninene og sier at de dukker opp bare hun snur ryggen til. Jeg har prøvd å snu ryggen min til, men det hjelper ikke. Så derfor ønsker jeg mine egne.

5. Kattens hale
Hver gang jeg prøver å få tak i denne fristende myke tingen som beveger seg, stikker katten av. Men den ser både god ut å holde, og smaker sikkert kjempegodt. Jeg vil ha en hale jeg kan rive i!

6. Nøkler
Og da mener jeg skikkelige nøkler. Ikke sånne plastleker som liksom skal være nøkler. Jeg er jo ikke dum. Jeg skjønner at de ikke er ekte. Jeg vil ha sånne litt skarpe metallnøkler – de er helt ideelle når det klør som verst i gommene mine.

7. Den morsomme kosten
Den står i barnehøyde like ved den vegghengte underholdningssentralen og bare ber om å bli lekt med. Men mamma får anfall hver gang jeg rører borti den. En gang da jeg hjalp til og kostet gulvet, ble hun helt hvit i ansiktet og holdt på å gulpe. Så jeg tror det er best jeg får en egen som jeg kan gjemme litt bort fra henne.

8. Briller
Disse er himmelsk gode å bite på, men det er sjelden jeg rekker å smake på dem før eieren napper dem tilbake. Jeg har skjønt at denne leken ikke er noe man deler, så da ønsker jeg min egen.

9. Den herlige maskinen på kjøkkenet
Når den åpnes, åpenbarer det seg en hylle som er akkurat passelig stor for meg. I helt perfekt høyde. Ofte er den god og varm, eller full av vann. Begge deler er like kjekt for meg. I tillegg er det masse spennende glinsende ting inni som kan smakes på!

10. Den morsomme puttekassen
Hvis jeg først skal få en puttekasse til jul, så ønsker jeg meg en sånn som de voksne bruker. Ikke den for barn med klosser og sånn. Denne varianten har masse lekkerbiskener – myke bomullsdotter, tanntråd og matrester. Eventuelt kan jeg bare få en eske med alt innholdet, det er også greit for meg.

11. Kattematen
Hvorfor kan ikke jeg også få en skål på gulvet sånn som katten. Det ser jo ut som en perfekt måte å spise på. Maten min havner jo på gulvet uansett, så da må det jo bli mindre søl? Og hvis den ikke er myntet på meg, hvorfor står den der på gulvet og frister sånn?

12. Snø i pose
I kjøkkenskuffen er det noe helt vidunderlig. Flere poser med ”snø”. Konsistensen er fantastisk, og denne leken blir man aldri lei av. Det er utrolig hvor mye gøy man kan ha med denne snøen. Og til og meg lille jeg klarer å lage jul på null komma niks. Svish, liksom, så er jeg en snømann, og gulvet hvitt. Og så går det jo an å lage mønster i det etterpå. Mamma liker visst snøen godt selv, for hun liker ikke at jeg låner det. Så derfor ønsker jeg min egen, som jeg kan ha på rommet mitt.

13. Sko
Ok, jeg innser at det liksom er et gjennomgangstema i listen min, men sånn blir det jo bare når man holder på å få tenner. Biteleker er gull verdt. Og disse gode gummisakene i gangen er jo perfekt. Men mamma kommer alltid løpende til med en gang jeg smaker på dem. Så jeg vil ha bite-sko, helst noen som er inngått og har den rette tyggemotstanden.

14. En sånn i-dings
Jeg aner ikke hva denne gjør, men så mye tid som mamma og pappa bruker på den, så må det være den ultimate leken. Jeg vil ha min egen!

15. Prikkene i duken
Ååååh så irriterende det er å ikke få tak i disse rundingene. Jeg VIL ha tak i en av dem! Jeg har prøvd lenge nå, og det er få ting som er mer frustrerende enn dette. Jeg ønsker meg indre fred, og det får jeg den dagen jeg får tak i en sånn prikk. Det er jeg helt sikker på!

God jul, nisse. Prøv å ikke skremme meg for mye når du kommer på julaften – jeg er litt pysete når det kommer til fremmede for tiden, skjønner du.

Klem fra lille meg

Inspirert av Huffington Post

Les også:

En liten julehilsen til barnehagepersonalet

Gi en kos til gamle tante Ruth

Slik holder du graviditeten skjult i julen

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: