BabyAmmingStore brystvorter og sugetak

Store brystvorter og sugetak

Av Babyverden 3230 Sist oppdatert 25.04.06

Spørsmål:

Jeg har nå en gutt på 8 dager og ammingen går forsovitt greit, men det gjør utrolig vondt når han tar tak. Det går over etter en liten stund.. Lurer på om det kan være fordi jeg har store brystvorter og gutten dermed bare får tak på vorta og ikke så mye av området rundt. Det hjelper litt om jeg tar knipetak rett innafor vorta og dytter puppen inn i munnen hans, men det står det jo overalt at man ikke skal gjøre. Men om jeg lar han ta tak selv så får han ikke inn så mye. Bruker vanlig ammestilling, og lanolinsalve etter amming. Fikk ikke til ammingen med førstemann, så vil veldig gjerne få det til nå, men dette er jo ikke holdbart i lengden..

 

 

Svar:

Hei!
Nei dette hørtes ikke godt ut, og hvis brystknoppene dine er såpass store at han har vansker med å gape over med en liten munn, så kan nok det føre til sårhet. MEN munnen hans vokser fort, og jeg vil i første omgang gi deg flere råd som jeg håper og tror at kan hjelpe deg.
1: Forsøk om du kan håndpumpe litt før du legger gutten til slik at melken er klar i brystene når han begynner å suge. Når barnet blir lagt til suger det først riktig kraftig for å stimulere utdrivningsrefleksen. Jeg har tro på at du kan få mindre vondt dersom du unngår de første harde sugetakene. Hvis du håndpumper selv (eller med pumpe hvis du foretrekker det) slik at melken står klar i brystene, så vil han suge for å svelge, ikke suge for å ”dra” i gang utdrivningen. Bare det kan være god hjelp.
2: Hvis du føler at det hjelper at du kniper innenfor brystknoppen og dytter den inn i munnen hans, så synes jeg du skal gjøre det. – Ikke klem så hardt at du stopper melken i melkekanalene, men såpass at du får formet brystet slik at han får det i munnen.
3: Vær veldig oppmerksom på sugestillingen hans. Hele hodet til gutten skal opp i brystet ditt. Jeg har sett mødre som insisterer på at de legger til riktig, og så viser det seg at barna henger etter brystet. Legg ham høyt – gjerne slik at hodet hans er høyere enn knoppen din, gni brystknoppen mot kinnet hans slik at han snur seg mot deg og gaper godt, frist ham gjerne med noen melkedråper på leppene slik at han blir riktig ivrig. Og når han gaper så høyt han bare kan, trykker du hodet hans mot brystet ditt slik at masse bryst kommer inn i munnen. Jeg har stor tro på at riktig tillegging kan forebygge mye sårhet.
4: Forsøk gjerne flere sugestillinger.
5: Pass på at du får lufttørket brystene dine mellom ammingen. – Vet ikke om du bruker ammeinnlegg av ull og bh med innlegg om natten, men det er to faktorer jeg har oppdaget at kan opprettholde sårheten.
Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: