Sist oppdatert: 25. april 2006

Spørsmål:

Hei, Jeg har en sønn på snart 4 mnd., og han har hele tiden nektet å ta puppen. Jeg har pumpet meg og gitt han morsmelk hele tiden, nå ønsker jeg å slutte å pumpe meg, og gå over til morsmelkerstatning. Han har fått nan som tillegg de siste 5 ukene. Har hatt brystbetennelse 2 ganger og er veldig redd for å få det igjen. Hvordan går jeg fram for å stoppe produksjonen? Har hele tiden pumpet meg hver 3. time på dagen og en gang om natten. Nå prøver jeg å kutte ned sakte, men sikkert…. Men, det sprenger og puppene er hovne og veldig vonde. Har du noen tips? Tusen takk for all hjelp!

 

 

Svar:

Hei!
Du har startet på rette måten, men det vil nok ta tid…
Produksjonen avtar gradvis etter hvert som du pumper sjeldnere. Hvis det sprenger veldig og du vil vente litt med å pumpe kan du forsøke å sprute ut overskuddet. Hold en kopp el lignende foran brystet, og stryk brystet forsiktig slit at utdrivningen blir stimulert. Da får du ut det som presser og gjør vondt, uten at du pumper så mye at du øker produksjonen. Melken du spruter ut kan du jo gi til gutten. – jeg forstår at du vil over på erstatning, men så lenge du må få melken ut så kan han jo få den.
Etterhvert som du pumper ut mindre, avtar produksjonen. Men forsøker du å slutte for raskt risikerer du betennelse igjen.
lykke til!
Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?