Sist oppdatert: 25. april 2006

Spørsmål:

Hei! Jeg har ei jente på snart 8 mnd som fortsatt ammes i tillegg til fast føde. Problemet nå er at hun har fått tenner… De nede merket jeg ikke så mye til, men de som er oppe skjærer seg inn i puppen og lager sår. Dette gjør jo selvfølgelig fryktelig vondt og jeg lurer på om det finnes noe man kan sette utenpå puppen som gjør at tennene ikke gnager sånn? Eller vil dette gjøre at hun ikke får tømt skikkelig? Jeg pleier å bytte ammestilling for hvert måltid for ikke å gnage på samme sted hele tiden, men nå gjør det jo egentlig vondt rundt hele… Smører meg også inn med purelan etter amming. Må jeg slutte å amme, eller vil jeg bli herdet? Det har vært sånn i ca 3 uker nå. Og jeg vil jo helst amme en stund til, da. Synes det er veldig kos, og det synes jenta mi også.

 

 

Svar:

Ved å bytte stilling har du allerede gjort det første jeg ville ha anbefalt deg.

Men – når er det vondt, i starten av måltidet? I så fall bør du selv stimulere brystet før du legger barnet til slik at du starter utdrivningsrefleksen.

Er det vondt ut over i måltidet? Da kan det være rett å ta barnet fra før det begynner å gjøre vondt. Noen ganger kan barnet bite litt hardere undervegs, når de egentlig har fått i seg endel mat.

Biter hun eller er det gnissing? Det er vanlig at bitevondt gir seg etter hvert. Men ikke la henne ligge og kose så mye som du kanskje ellers ville ha gjort.

Fortsetter hun slik at du blir sår, kan du gå til lege for å ta bakterieprøve for å se om du har bakterier.

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?