BabyAmmingNattavvenning og melkespreng

Nattavvenning og melkespreng

Av Babyverden 4475 Sist oppdatert 18.04.07

Spørsmål:

Hei. Gutten min har nå blitt 6 mnd og jeg kunne tenke meg å slutte med nattamming for å legge han på eget rom og få bedre nattesøvn. Han ammes i 21-tiden og legges og så igjen 3-tiden, i 6-tiden. og igjen i 8-tiden. Men problemet er at hvis jeg drøyer det for lenge med å gi han pupp på natten får jeg melkespreng. Enten resulterer det i at jeg lekker melk eller får brystbetennelse. (Jeg sliter veldig med tette melkeganger). Så da ender jeg opp med å våkne selv for å gi han pupp, hvis han skulle velge å sove lengre en vanlig. Får også mye mindre melk på dagen når jeg har prøvd å droppe nattamming. Føler meg kanskje så låst i situasjonen. Hva kan jeg gjøre?

 

Svar:

Hei!
Du beskriver en situasjon hvor du får mindre melk om dagen hvis du ikke ammer om natten, og du har problemer med tette melkeganger, og såpass produksjon at du må tømme brystene om natten for å unngå betennelse. Barnet er 6 mnd og du har lyst til å slutte med nattammingen. Situasjonen er litt låst, og du spør meg om hva du kan gjøre.
Hm…
Jeg har alltid ment at ærlighet er det enkleste, så jeg har lyst til å si hva jeg synes du skal gjøre. Men jeg vet ikke om du liker svaret, for som du sier – situasjonen er litt låst – og selv om jeg gjerne ville, så kan jeg jeg desverre ikke trylle…
Jeg synes du skal fortsette  med nattamming en stund til.
Du har ammet om nettene ganske lenge, det er avgjort mødre som slutter før barnet er 6 mnd. Men – hvis du slutter nå får du en nedtrappingsperiode hvor du uansett må opp om natten for å pumpe ut litt melk, for å unngå spreng og betennelse. Og – da vil du også miste melk på dagtid.
Hvis du venter noen måneder, er det mulig at dette går nesten av seg selv. Om to månder er gutten 8 mnd. Da har han vært på fast føde en stund, han trenger mindre på dagtid, så produksjonen din er sansynligvis redusert av den grunn. Da har du lavere produksjon, og mindre fare for spreng om natten.
Tror du ikke at du klarer noen måneder til? Og det sier jeg ikke fordi jeg vil tvinge deg til å amme om natten. Men rett og slett fordi jeg tror det er den enkleste løsningen her, og fordi du spurte meg hva du kan gjøre.
Lykke til uansett hva du bestemmer deg for.
Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: