Spørsmål:

Hei! to dager på rad nå har jeg hatt ganske hard trening, den første dagen aerobic og den andre gikk jeg på en ganske hard fjelltur, den første dagen ammet jeg med en gang jeg kom hjem fra trening og det gikk kjempe bra, hadde mye melk. Men i går etter å ha tatt meg litt ut på fjellturen hadde jeg nesten ikke melk igjen når jeg kom hjem og den lille på 4 uker sugde og sugde og gråt å gråt til langt på natt før jeg kjente at melken kom… bør jeg ta det litt med ro? Hvilken treningsform er ideell når man ammer?

 

 

Svar:

Hei!
Trening og amming skal gå helt greit. Nå har jo du opplevd at barnet reagerte etter at du hadde trent mye. Men – det hender avgjort at babyer i 4-ukers alderen gråter uten at vi helt finner årsaken!
Det som er viktig er at du er påpasselig med å få i deg nok veske. Og så tenker jeg at du kanskje ikke trenger å ta deg helt ut i hard trening to dager på rad. Kanskje du kan trene litt den ene dagen og hardere dagen etter? Både for din del og babyens del. For du er fremdeles helt «nyfødt», og det kan du ta litt hensyn til en stund til.
Det hender også at kvinner opplever at babyen ikke liker smaken på melken like etter trening. Men – som regel går altså amming og trening og jobbing helt ok.
Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?