Hvordan opprettholde melkeproduksjonen når barnet får fast føde og dier sjeldnere?

Sist oppdatert: 20. juni 2006

Spørsmål:

Hei Inger Anita, Jeg har en datter på nesten 7 mnd som har fått grøt i tillegg til morsmelk siden hun var 4 mnd. Jeg begynte å gi henne det så tidlig fordi hun da fremdeles spiste hver 2. time også om natten. Etter at hun fyllte 6 mnd har hun fåt grøt/middagsmat x2 og ellers MM. Problemet nå er at hun har begynt å spise hver 2. time om kvelden igjen – sannsynligvis fordi jeg har begynt å få mindre melk – da jeg pumpet meg i kveld hadde jeg kun 40 ml etter 4 timer… Spørsmålet mitt er: Hva kan jeg gjøre for å øke melkemengden min – vil så gjerne forsøke å amme en god stund til! Jeg forsøker å pumpe ut litt mellom amming, men er det noe annet jeg kan gjøre i tillegg? Håper du kan hjelpe meg!

 

Svar:

Hei!
Etter hvert som barna får mer fast føde vil mengden morsmelk avta. Men du kan fremdeles få produksjonen opp igjen. Du er inne på metoden – det dreier seg om å pumpe innimellom ammemåltidene. Men – for å lykkes må du kanskje også innfinne deg med å pumpe om nettene så lenge økeperioden varer.
Når det er sagt så vil jeg også si at det å pumpe for å måle produskjonen ikke alltid virker. Barnet får gjerne mer ut av brystet enn det vi gjør når vi pumper, og bare det å pumpe for å måle kan være så stressende at du ikke får ut all den melken som er i brystet.
Husk at når du pumper for å få opp produksjonen, så vil du ikke få ut mengder om gangen, fordi du tar ut melk så ofte.
Lykke til!
Hva synes du om artikkelen?