Sist oppdatert: 19. juni 2007

Spørsmål:

Hei, Barnet mitt har diet 6-7 timer i strekk i flere dager og protesterer dersom jeg tar henne bort fra brystet. Hvor lenge bør en økt vare (jeg har lest 20-60 minutter)? Er det mulig at jeg ikke har tilstrekkelig med melk ettersom hun ligger så lenge? Mente imidlertid at når hun dier ofte og lenge skulle melkeproduksjonen være tilstrekkelig? Jeg har vært på Ullevål og fått hjelp til ammestilling, men er usikker på om jeg mestrer denne 100%. Lurer på om det er mulig å ha en såpass feil stilling at hun ikke får i seg tilstrekkelig med mat. Mvh Kirsten

 

Svar:

Hei!
Så lenge jeg ikke har mer informasjon, og ikke har sett ammestillingen din, kan jeg ikke si noe ifht din melkeproduksjon, ei heller om stillingen er riktig. Men hvis hun ligger og suger, så kan jeg ikke forestille meg at ammestillingen skulle kunne være så feil at barnet ikke får mat.
Jeg tror heller ikke at det er noe i veien med produksjonen, slik helt uten videre. For det å produsere melk er det brystene dine er laget for, og melkeproduksjonen er en meget enkel affære.
Så sant hun har avføring regelmessig, og våte bleier, og virker glad og opplagt noen ganger i løpet av et døgn, så tenker jeg at hun får nok mat. Og – de fleste ganger barn dier i «evigheter» så handler det nok snarere om at barnet nyter det å få ligge så tett og godt hos mamma, med den deilige puppen i munnen. Og at mamma ikke helt vet når det er på tide å avbryte kosen.
Et ammemåltid kan være så kort som 10 minutter, enda kortere hos de helt minste. Mange foretrekker å la måltidet vare lengre. Men 6 – 7 timer i strekk. Nei, det synes jeg ikke at du skal gjøre.
Hun trenger søvn, og hun trenger å få sove i fred. Og du trenger også pauser, og tid til å gjøre andre ting.
Mange lurer på dette med lengden på måltid, melkemengde, måltidshyppighet – og HVA gjør jeg med barnet når måltidet er over og barnet tydeligvis vil ligge der det er? Derfor har jeg skrevet en artikkel om dette temaet. Den finner du her: Får babyen min nok mat?
Håper du finner noen råd der, og lykke til!
Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?