Sist oppdatert: 6. april 2006

Spørsmål:
Hei. Jeg har to spørsmål til dere som jeg håper jeg kan få hjelp til.. Kan man farge håret når man ammer? Jeg har en liten gutt på 1 mnd. Jeg har spurt mange jeg kjenner om dette og jeg får forskjellige svar. Kan det komme farlige stoffer i melka? jeg vil jo ikke gjøre noe som er skadelig for barnet mitt.. Kan man smøre seg inn med selvbruningskrem? Jeg har litt behov for en «oppussing» etter 11 mnd uten å gjøre noe for meg selv. Hadde vært kjempe fint hvis jeg hadde fått svar på dette.

 

Svar:
Har ikke lest om noen forskning på dette, men jeg kan ikke forstå at det kan komme farlige stoffer i melken verken om du farger håret eller bruker selvbruningskrem.
Dette er fordi at selvbruningskremen aktiverer pigmentet ytterst i huden, og trenger ikke inn. Selvbruningskrem er faktisk også mindre kreftkremkallende enn solens stråler.
Hårfarge gjort hos frisør under kyndig behandling, er helt kontrollert og angriper ikke hodebunnen, men håret.
Jeg vil anbefale frisør første gang fordi det kan også komme en del håravfall etter fødselen, og det er viktig å ikke bruke for sterke saker dersom du hadde tenkt å gjøre det selv.
Hilsen Ebba

Hva synes du om artikkelen?