BabyAmming4 måneder gammel baby spiser hele natten

4 måneder gammel baby spiser hele natten

Av Babyverden 17201 Sist oppdatert 22.03.06

Spørsmål:

Min kjære gutt på snart 4 mnd har lagt seg opp til maratonspising på natten. Første økten fra han legger seg klarer han gjerne 3 timer, men deretter går det slag i slag…Han har også problemer med å finne «roen» på kvelden. Kan fint legge seg, men våkner og er hysterisk 30-60 min etter leggetid. Jeg fullammer, men gir et flaskemåltid på kvelden. Jeg er inne på tanken på å gi ham grøt, men er redd dette egentlig er for tidlig. Han er en stor gutt. Over 7 kg på 3 mnd kontroll. De siste dagene har han også vært masete på dagen, og ikke vært tilfreds med noen ting…. Råd..?

 

Svar:

Dette høres ikke greit ut… Det er nok bedre om du kunne fått den kjære gutten din til å spise på dagtid!
Løsningen er omtrent den samme som når vi venner av barn med mer moderat nattamming. Vi må nekte dem måltidet, det protesterer de på, men etter noen netter har de forstått saken, og så er nattmaset over. Noen barn tar dette i løpet av noen døgn, for andre barn varer det dessverre lengre. Jeg har fire barn, og har hatt fire ulike versjoner. Den siste var verst, men også hun gav seg, og hun er fremdeles ei flott og bli jente på dagtid.
Jeg tror ikke årsaken til maset er matmangel, så grøt tror jeg ikke løser problemet deres og han er jo en stor gutt så han får nok tilstrekkelig med næring. Lurer på om du skal lese en artikkel jeg har skrevet om matmas om kvelden, se linke: https://www.babyverden.no/templates/Article____12123.aspx
Jeg har som du ser ikke så veldig tro på den flasken med tillegg som så mange sverger til på kveldstid, jeg har for mange ganger opplevd at barna blir mettere hvis de kun får morsmelk (selv om mor tror at hun har lite om kvelden!!!).
Noen barn vil ikke sovne så tidlig som vi voksne vil at de skal gjøre, da er mitt råd å ha dem oppe til de er blitt gode og trøtte, – eks 23. Når vi så legger dem gir vi dem først det som måtte være å få av morsmelk, og så er det klakk i seng. Da bør du ikke ta barnet opp før etter mange timer. Så er det tid for et måltid til, og til nøds et tidlig et igjen. Men egentlig synes jeg et nattmåltid er nok i den alderen hvis han får siste måltid nokså sent. Og han trenger avgjort ikke nattmaten for næringens skyld.
Les gjerne også artikkelen min om mat på dagtid.  https://www.babyverden.no/templates/Article____13360.aspx
Når det gjelder mas de siste dagene så lurer jeg på om det kan være varmen. Vet ikke hvordan det er hos deg, men det har jo vært uvanlig varmt i store deler av landet den siste tiden. Mine fire er helt på styr pga varmen…
Lykke til!
Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: