AnnonsørinnholdLiberoHvor ofte bør en baby bade?

Hvor ofte bør en baby bade?

Av Libero 41151
Svaret på spørsmålet over er heldigvis enkelt: Babyer bør bade passe ofte! Og passe ofte er i denne sammenhengen det som passer for deg og babyen din. Bad når det trengs, og når dere har lyst. Få flere gode råd fra Libero sin jordmor Carolina.  

Det du bør huske på når babyer og barn skal bade, er at vann har en uttørrende effekt. Og at huden deres er mer følsom enn vår.

Bruk olje når babyen bader

Hell gjerne noen dråper olje i badevannet. Det både rengjør og tilfører fuktighet. Og etter bading, særlig hvis barnet har litt tørr hud, kan du smøre inn huden med lotion eller en litt fetere krem. Et annet tips er å bruke olje også etter bading, mens huden forsatt er fuktig. Oljen tilfører huden fuktighet, og samtidig kan du benytte anledningen til å gi barnet litt deilig massasje.

Vask av babyens hår

Til små babyer er det ikke nødvendig å bruke sjampo. Men når de første små fjonene har blitt til en liten sveis, er det på tide å vaske håret ordentlig. Behovet oppstår ofte når barnet begynner å spise fast føde, siden maten har en tendens til å havne overalt. En periode med mye søl og kliss for alle involverte! Bruk såpe og sjampo som er beregnet på barns følsomme hud og hodebunn. Når du skyller ut sjampoen, kan det hjelpe å holde et håndkle over barnets øyne for å unngå at sjampoen havner i øynene.

Kosestund når dere bader

Det vanligste er nok å bade om kvelden. Det gir en koselig avslutning på dagen, og det er herlig å få legge seg varm og nybadet. Men det viktigste er å bade når det passer for dere. Bad barnet når du føler at du har tid og ro til å sitte ved badekaret en stund. Plasser noen leker i badekaret, lag litt skum, og kos dere sammen!

 

 

Liberos bleier og babypleieprodukter gir deg alt du trenger til mange bad og bleieskift fremover. Vår nyeste og aller mykeste bleie heter Libero Touch og er laget i et nytt materiale med bomullsfølelse. Med sin silkemyke innside gir den en ekstra myk avslutning på en koselig badestund.

Liberos babypleieprodukter er dermatologisk testet, svanemerkede samt milde og snille mot små barns følsomme hud

Flere badetips!

– Hell noen dråper babyolje i badevannet, eller bruk den til å gjøre barnets hud mykere og tilføre den fuktighet rett etter bading. Babyolje passer også perfekt til rengjøring ved bleieskift.

– Benytt anledningen til å gi barnet noen minutter med massasje i det lunkne vannet, gjerne med en skånsom såpe eller babyolje. Kjenn etter hva barnet liker, og la barnet styre det du gjør.

– Tørk barnet grundig, men forsiktig. Husk de små hudfoldene også. Prøv å ikke gni huden tørr. Klapp i stedet lett med et mykt håndkle.

– For de aller minste barna holder det å bade 1–2 ganger i uken. Da kan Libero Wet Wipes – våre ekstra skånsomme våtservietter – komme godt med på dagene imellom. Med pleiende rapsolje og fuktighetsgivende E-vitamin rengjør de følsom hud skånsomt.

Se gjerne vår film om å bade barnet her

Liberoklubben
Små barn vokser og utvikler seg i rasende fart. Ulike faser avløser hverandre, og iblant går det så fort at ingen uker er like. Midt oppe i alle forandringene er det viktig å huske at alle barn er unike små individer – også søsken er forskjellige – og at det er mange foreldre som går rundt og lurer på nøyaktig det samme som du.

Liberoklubben er et samlingssted og et diskusjonsforum for alle spørsmål som har med barn og svangerskap å gjøre. Ingen spørsmål er for små, store eller dumme. Og alle er like velkomne, enten du lengter etter, venter eller allerede har barn.

 

 

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: