AnnonsørinnholdKIWITips til en litt enklere barseltid

Tips til en litt enklere barseltid

Av KIWI 812
Den første tiden som nybakte foreldre, oppleves av mange som en fantastisk tid. Samtidig kan det oppleves som overveldende, og ikke minst vanskelig å planlegge. Vi har samlet noen tips som kan gjøre barseltiden enklere.

Å navigere gjennom barseltiden kan være en utfordring, men med riktig forberedelse og noen nyttige tips, kan det bli en litt enklere opplevelse. Her er noen enkle råd, som kan bidra til å hjelpe deg gjennom denne spesielle tiden:

Start med en gratis startpakke
Gjør barseltiden litt enklere, ved å hente en gratis startpakke med produkter du får bruk for i den første tiden. KIWIs startpakke med barneprodukter inneholder trygge og gode stelleprodukter fra LilleGo´ og Libero, slik at du får en ting mindre å tenke på. Alle KIWI PLUSS-kunder som befinner seg i tredje trimester, eller som nettopp har fått barn, kan hente ut en startpakke helt gratis.

KIWI har dessuten en bleieavtale, som gir deg automatisk hver andre pakke med LilleGo’-, Pampers- eller Libero-bleier gratis.

Fyll opp med basisartikler
Når du får en baby i hus, utvides kategorien av basisartikler med gulpekluter, våtservietter, sinksalve og babyolje. Fyll opp skap og skuffer i forkant, så slipper du å tenke på det den første tiden.

Det er i tillegg vanlig å blø i opptil 6 uker etter fødselen, så det kan lønne seg å kjøpe inn noen pakker med bind i forkant av fødsel. Med KIWIs avtalekort  i kassen, får du hver andre pakke med bind og tamponger gratis.

Ikke glem egne behov
Nyfødte bør ha mat minst 8-12 ganger i døgnet, og noen babyer har behov for mer. Når store deler av dagen går til å ta seg av et nyfødt barn, er det godt å ha noen enkle oppskrifter på sunne måltider lett tilgjengelig.

Fyll opp fryseren
Hvis du har tid og energi før fødselen, kan det være en god idé å forberede noen måltider som kan fryses ned og varmes opp på de mest hektiske dagene. Det er også helt akseptabelt å foreslå at besøkende tar med mat til servering.

Prøv bæresjal eller -sele
Den urgamle tradisjonen med bæresjal kan gi flere fordeler til både foreldre og barn. Det er lett å føle seg fastlåst med en sovende baby som vil sove på deg, men med et bæresjal kan du bevege deg rundt med begge armer fri. Det gjør at du både får fysisk nærhet og god avlastning til slitne armer. 

Det er lov å si nei
Sett grenser for deg selv og din familie om hvor ofte og hvor lenge du vil ha besøk. Bestem gjerne på forhånd hvor lenge besøket skal vare, og det er ingenting i veien for å avlyse, dersom formen tilsier det.

Husk at det går over
Helt til slutt er det viktig å tenke på at denne perioden er en unntakstilstand, og at alt kanskje ikke går som planlagt. Ikke stress med alt du ikke får gjort. Det er helt greit om huset er litt rotete, du ikke får dusjet så ofte som du skulle ønske, eller om det blir litt mange ferdige middager.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: