Smaken er som baken – delt, også når det kommer til hvilke bleier som funker best på ditt barn. Vi gir deg en liste med fordeler og ulemper ved bruken av såkalte buksebleier.

Allerede fra tre måneders alder kan man velge å ta i bruk buksebleier, trusebleier, bleietruser eller hva man velger å kalle dem. Men ikke alle ser den store fordelen. Bleien skal jo ikke bare være myk og behagelig for barnet, den skal jo tross alt også byttes – mange ganger om dagen.

Dette er de mest stilte spørsmålene om bleier

– Jeg bruker vanlige bleier, rett og slett fordi jeg synes det er kjempevanskelig å bytte bæsjebleiene når det er bleietruser. Hva er det jeg ikke har skjønt? Hvilke triks har dere? spør en førstegangsmor i et forum.
– Du kan rive dem av på sidene! Når du skal ta av den gamle, så trenger du ikke dra den av som en truse. De er lagd slik at du bare river dem i «skjøtet» øverst på hver side!

Samtaler som dette er ikke uvanlig å finne i én av mange diskusjonstråder om bleier på ulike babyforum. Og ja, er du blant dem som ennå ikke har sett fordelen med buksebleier? Selv etter å ha forstått at de faktisk kan rives opp på sidene? Vi har samlet sammen noen foreldres erfaringer og laget en liste med fordeler og ulemper.

KIWI lanserer babyserien LilleGo’ – like god kvalitet til en veldig god pris

KIWI har NORGES BESTE BLEIEAVTALE

I 2000 lanserte KIWI bleieavtalen, som i 2021 gir deg hver andre bleiepakke fra Pampers, Libero eller LilleGo’ gratis. Samtidig som bleieavtalen ble etablert startet vi en priskrig på bleier som har ført til at Norge er det landet som kanskje har verdens aller laveste bleiepriser!

Det betyr at du kan være trygg på at du alltid får den beste bleiehandelen hos KIWI, enten du foretrekker Pampers, Libero eller LilleGo.

Har du ikke hørt om bleieavtalen? Spør etter et elektronisk bleiekort i din nærmeste KIWI-butikk.

Fordeler buksebleier:

– Jeg bruker buksebleier. Begynte da barnet var cirka 18 måneder vil jeg tro. Vi bruker de fordi de sitter bedre på mitt barn, og fordi han liker å kle på seg og skifte bleie selv.

– Vi har brukt buksebleier fra snuppa var syv måneder. Da var det klin umulig å få henne til å ligge i ro på ryggen med bleieskift. Buksebleier er mulig å skifte mens babyen ligger på magen.

– Det er også mulig å bytte, selv en bæsjebleie, mens barnet står oppreist. Smidig!

– Vi begynte faktisk med buksebleie da mini var tre-fire måneder, ALT annet ga lekkasje og gnagsår uansett hvor løst vi satte dem. Nå er han snart 8 måneder og vi bruker nummer 5, og er veldig fornøyd.

– Vi byttet rundt ni måneder, da var buksebleiene de eneste som holdt helt tett.

Slik gikk det da småbarnsforeldre testet KIWIs lavprisbleier, LilleGo’

Ulemper buksebleier:

– De blir fortere fulle, synes jeg. Vanlig bleie fungerer like greit, virker det som.

– Om barnet har mye klær på seg, kan det være tungvint å ta på en buksebleie. Vanlige bleier kan du få på selv om både strømpebukser og bukser fortsatt er på.

– I de aller fleste barnehager er det et ønske om at man ikke har med buksebleier til barna, da bleiebytte skal foregå så smidig og effektiv som mulig.

– Prøvde en pakke med buksebleier, men kan ikke si jeg var veldig imponert. Ble våt gjennom to ganger, men mulig det hadde med passform på datteren min å gjøre. Følte jeg hadde mer kontroll når jeg kunne tilpasse bleien med tape etter hennes mål.

Slik unngår du bleieutslett:

  • Skift bleie ofte slik at barnets hud holdes tørr. 6-10 ganger i døgnet er vanlig.
  • Skift bleien med en gang når barnet har hatt avføring, særlig ved diaré. Om natten skiftes bleien kun hvis det er avføring i bleien, med mindre barnet allerede har hudproblemer.
  • Rengjør huden med vann, olje eller en mild babysåpe som skylles vekk etterpå. Unngå å vaske med sterk såpe eller spritholdige våtservietter som kan virke uttørrende på huden.
  • Tørk huden godt før du tar på bleien igjen. Pass spesielt godt på hudfoldene ved låret. Det beste er å klappe (ikke gni) forsiktig med en myk klut først og så la huden lufttørke slik at den blir helt tørr.
  • La barnet lufte stumpen uten bleie i perioder.Kilde: Apotek1

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?