AnnonsørinnholdBarnas HusVelg riktig stelleveske

Velg riktig stelleveske

Av Barnas Hus 12893
En stelleveske er praktisk når dere skal ut av hjemmet med babyen. Disse veskene er laget spesielt for det en baby kan trenge på tur; bleier, våtservietter, klesskift, flasker, smokker, og de fleste har også en praktisk stellematte.

På noen stellevesker er det også laget rom for mors ting, som mobiltelefon og nøkler. I ammetåka kan det være greit å ha sted til alt. Mange foreldre henger stellevesken på håndtaket på vognen. De fleste vognprodusentene fraråder dette, da det kan før til at vognen velter. Vi anbefaler derfor at dere plasserer vesken i handlekurven under vogna. Ønsker man å henge den på håndtaket, så finns det mange smarte kroker som gjør det lett å feste vesken i.

Egenskaper ved en stelleveske

Her er noen punkter vi mener det er lurt å tenke gjennom før dere velger stelleveske:

Utseende og design
Skal vesken brukes av mor og far og ha et unisex-uttrykk eller ønsker man en stelleveske som ser ut som en vanlig veske?

Organisering
Liker dere å ha et rom til hver ting dere skal ha med? Her varierer veskene en del. Noen har flere smarte oppbevaringsrom enn andre.

Tilgang på tingene i vesken
Hvor enkelt er det å få tak i tingene i vesken? Når du står med babyen på den ene armen og skal ta ut stellematten med den andre, hvor enkelt er det å få ut og brette ut den?

Les også:

Stellevesken på vogna
Skal vesken henge på håndtaket? I så fall kan det være lurt å velge produsentens egne vesker som passer på vognen eller prøve en annen veske på vognen fysisk. Dersom vesken ikke henger bra, så kan det bli irriterende at man går og tråkker inn i den hele tiden.

Bæreegenskaper
Foretrekker dere en veske med langt bærehåndtak, en sekk eller en håndveskefasong?

Materialvalg
Skal vesken brukes i mye regn og ruskevær? I så fall kan et impregnert stoff være å foretrekke fremfor skinn.

Behov for tåteflasker og termoser
Har barnet behov for flaske? Det vet man kanskje ikke før man kjøper vesken, men hvorvidt man skal ha med flasker, kan avgjøre hvilken veske som passer best til deres bruk. Mange vesker har gode rom til flasker, både rom med termopolstring og ekstra rom til flasker som gjør at de holder seg stående.

Flere barn
Har dere tvillinger eller flere barn? I så fall kan det være lurt å velge en stelleveske som er egnet for flere barn og som passer på en tvilling-/søskenvogn.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: