Har du funnet ut at du er gravid, og klarer å vente litt lenger enn den positive testen før du deler den store nyheten med kjæresten? Her er noen artige tips til hva du kan gjøre.

1. Nytt klestilbehør

Heng en gulpeklut over skulderen på dressjakken i skapet til kjæresten din. Når han blir overrasket av at det henger en klut i skapet hans, kan du si at den er der til et formål – og at han snart vil få bruk for den.

Fordel: Mannen får litt sunn hjernetrim, mens han prøver å finne ut hva han skal bruke det smakløse skjerfet til.

Ulempe: Dersom mannen din ikke er av den veldig opptatt av stil, må du passe på at han ikke tar på seg gulpekluten rundt halsen og bruker den som skjerf på en forretningslunsj.

Les mer: Du vet du er gravid når…
Gravid – og avslørt!

2. Bil

Selg kjærestens elegante sportsbil, og si at det er storken som er ansvarlig. Han lærer nok å like den praktiske stasjonsvognen og så.  Frykter du at mannen kan reagere litt kraftig, går det også an å montere bilstolen bak i sportsbilen. Dette tipset kan også benyttes hvis dere bruker sykkel. Fest et barnesete eller en sykkeltilhenger på kjærestens sykkel.

Fordel: Dette tipset kan absolutt ikke gå ubemerket hen.

Ulempe: Hvis bilen er borte, må du være forberedt på svært fargerike gloser etterpå.

3. Bleier

Fyll opp baderomsskapet med bleier, og be mannen om å hente et nytt håndkle til deg. Når han åpner opp, velter de ut – og han får seg en skikkelig overraskelse.

Fordel: Dere har bleiene i hus i god tid før babyen kommer hjem.

Ulempe: Du kan risikere at mannen får mareritt om bleier.

Les mer: Slik holder du graviditeten skjult i julen
Slik fortelles verdens største nyhet

4. Vil du ha en drink?

Tilby mannen din en avslappende drink sent på ettermiddagen, og sett den positive graviditetstesten oppi glasset. Vær forsiktig så ikke drinken ødelegger testresultatet. Eventuelt kan du gi mannen glasset med graviditetstesten oppi først, og helle drikken oppi så fort han har tatt testen i hånden.

Fordel: Mannen vil umiddelbart forstå at dette er en graviditetstest, så bevisene er veldig klare.

Ulempe: ÆSJ! Det kan godt være at mannen ikke vil smake på drinken når han kommer på at du hadde tisset på pinnen for å få fram resultatet.

5. Bolle i ovnen

Sett ei bolle i oven til steking, og si at mannen din kan komme og se hva du lager til ham. Det kan hende at han blir litt forvirret. Forstår han fremdeles ikke hva du mener, kan du understreke at det nå er en bolle i ovnen.

Fordel: Deilig bollelukt brer seg i huset.

Ulempe: Bare én av dere vil få ei bolle etterpå. Med mindre du allerede mistenkte tvillinger, og satte to boller i ovnen.

6. Romantisk måltid

Forbered en temamiddag til deg og din bedre halvdel, og server babymat. Start med gulrotpuré til forrett. Hva med grøt og potetmos til hovedrett? Husk å ikke salte maten. Legg fram en barneskje for å understreke poenget ditt. Og drikken kan du servere i tutekopp eller tåteflaske.

Fordel: En romantisk middag kan styrke forholdet deres

Ulempe: Det kan godt hende at dere ikke er fornøyde med eller mette av maten, og må bestille en pizza etterpå.

7. Lag spilleliste med barnemusikk

Ring kjæresten din og ha på høy barnemusikk i bakgrunnen. Lag en spilleliste med musikk for små barn, og sett den på hvis dere skal ut på en lang kjøretur. Er den vordende pappa litt treg i oppfattelsen, kan det hende du må spille noen sanger før han skjønner poenget. Krever han en forklaring, kan du si at alt har en hensikt. Del spillelisten din med ham på Spotify.

Fordel: Han kjenner nok igjen musikken fra han selv var liten.

Ulempe: Det kan jo hende at han ikke legger merke til musikken, så du selv må høre på musikken i timesvis.

Les mer:
Se barnet og magen vokse
Finn din riktige termin med vår terminkalkulator

8. Hobby

Hvis kjæresten liker å løpe, kan noen små nydelige joggesko kanskje være måten å fortelle nyheten på. Sett de små babyskoene ved siden av hans, og vent til han skal ut på neste joggetur.

Fordel: Du får ekstra poeng for å være søt.

Ulempe: Hvis barnefaren ikke er en joggeentusiast, kan det ta vel lang tid før du får dele nyheten med ham.

9. Undertøy som kan røpe

Er du av den typen som pleier å overraske kjæresten med sexy undertøy? Hvorfor ikke prøve en ny vri. Still deg i soveromsdøra med ei stor mammatruse på deg. Tar han ikke hintet, må det sterkere skyts til. Prøv først med amme-bh. Virker ikke det heller, kan du prøve et støttebelte for magen.

Fordel: Du har alt i hus – i god tid!

Ulempe: Det kan hende at mannen ikke merker noe. Eller at han later som han ikke merker noe. I verste fall kan det sette en stopper for sexlivet.

10. Gjem en smokk i lommen hans!

Kjøp en søt liten babysmokk og legg den i jakkelommen til kjæresten din.

Fordel: Det er billig, og samtidig veldig tydelig. Smokken kan også brukes når babyen kommer.

Ulempe: Velg en jakke han pleier å bruke, ellers kan det ta tid før han oppdager den. Lommene kan være fulle av rusk – husk også å sterilisere smokken før den etter hvert skal i bruk.

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?