Arora

Arora

Áróra er et naturnavn.
Array
Av Babyverden 143 Sist oppdatert 02.03.23
Áróra er islandsk form av Aurora. Aurora betyr morgenrøden på gresk. Navnet knyttes også til nordlys som på latin er aurora borealis og betyr morgenrøden i nord. Bokstaven Á på islandsk har samme uttale som Au på mange andre språk, som vil si ao. Á-en blir nok brukt i dette navnet på islandsk fordi Au på islandsk blir uttalt som øy. Med Á på islandsk blir uttalen som i andre land, med ao. Arora er også etternavn. Det har mest sannsynlig indisk bakgrunn, og har ikke kjent betydning.

Så populært er Arora:

Bruk av navnet Arora i Norge og andre land:

Arora har trolig ikke vært i bruk som fornavn i Norge foreløpig.

Den 01.01.2023 var det her under 4 eller ingen med Arora som første eller eneste fornavn. Det var 5412 Aurora og 4 Eurora. I alt 56 hadde på samme tid Arora som etternavn.

På Island var det den 01.01.2023 i alt 171 jenter/kvinner med Áróra som fornavn, av dem 147 som første og 24 som andre fornavn. For Aurora var det da på Island i alt 89 jenter/kvinner med dette som fornavn, av dem 65 som første og 24 som andre fornavn. Blant fødte jenter på Island i 2021 var Áróra og Aurora til sammen på 22. plass.

Derfor fungerer Arora godt nå:

Arora blir sannsynligvis helst brukt med bakgrunn fra Island. Navnet har bare stemte lyder, blant annet den mye brukte konsonanten r to ganger.

Varianter av Arora:

Aurora, Eurora

Slik uttales Arora

AO-råo-ra, på islandsk

Navn i samme sjanger som Arora

Aldis, Astros, Gudlaugur, Gudridur, Gunnlaugur, Hafdis, Hallfridur, Hallgrimur, Hallur, Haraldur, Heiddis, Heidis, Heidur, Hinrik, Holmfridur, Hrafntinna, Hrolfur, Hørdur, Ingibergur, Ingimundur, Ingolfur, Laufey, Leifur, Malfridur, Maron, Olavur, Rikhardur, Styrmir, Unnur

Relaterte lister:

Klassiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: