FamilieHan er venn med eksen

Han er venn med eksen

Av Babyverden 1370 Sist oppdatert 19.09.11
Hva gjør du når samboeren din er så god venn med ekskjæresten at de går ut på ting sammen, mens du sitter hjemme med babyen? Samlivsterapeut Kjersti svarer.
Tidligere spørrespalte
Babyverden hadde tidligere en spørrespalte med samlivsterapeut som svarte på spørsmål fra lesere. Innholdet i denne artikkelen er hentet fra den spalten.

Hei!

Sambo er fremdeles gode venner med eksen sin. Så gode venner at de kan finne på å gå på kino sammen, treffes ofte på fester (jeg blir ikke alltid med fordi vi har en liten sønn på fire måneder)og sender meldinger i hytt og pine. Han sier at de bare er venner og at det ikke skjer noe, men jeg kjenner jeg blir paranoid og skulle ønske de ikke var venner. Hvordan kan jeg vite at ingenting skjer? Jeg stoler på ham på alle andre områder. Jeg er redd han skal bli sint hvis jeg sier noe, så hva gjør jeg?

Svar:

Hei!

Du sier at du er redd for at din samboer skal bli sint dersom du tar opp noe du synes er vanskelig. Jeg synes at du skal forsøke allikevel. Kan du ta opp ting med ham på en rolig måte når dere begge har tid til å dele noen tanker med hverandre ? Forhåpentligvis vil han lytte til deg og si noe om hva han tenker om dette.

Kan dere snakke med hverandre om hva dere ønsker at forholdet deres skal være preget av? Er han villig til å gå noen runder med deg ? Kanskje kan dere reflektere over disse spørsmålene: Hva ønsker du/dere å bruke tid på ? Hva ønsker dere å prioritere ? Velger han å gå på kino og fester med sin eks, velger han å bruke tid på henne og ikke på deg. Hvilke konsekvenser vil det få for forholdet deres ? Ville det vært ok for ham at du prioriterte på samme måte ?

Det er viktig å sette av tid til hverandre og dyrke det forholdet man er i. Dele noen tanker og drømmer for veien videre.

Hilsen Kjersti

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: