Økonomi, rettigheter og stønaderHar du valgt riktig barneforsikring?

Har du valgt riktig barneforsikring?

Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Av Babyverden 2549 Sist oppdatert 27.11.15

Norsk familieøkonomi har testet barneforsikringer. Vinnerne ble Storebrand og Gjensidige. Sjekk om din barneforsikring er god nok!

Produktene de ulike selskapene tilbyr er veldig forskjellige. Noen selskap har svært lav pris, men mangler den særdeles viktige dekningen uførepensjon, noen har meget gode dekninger, men høy pris. Og de ulike selskapene prioriterer helt klart ulikt. Pris vil være av interesse for de fleste, spesielt dersom man har flere barn. Har man tre barn og velger SpareBank1 sitt anbefalte produkt må man ut med over 14 000 per år, velger man Vardia sin forsikring er pris for tre barn under 5 000 kroner. Denne forskjellen er mildt sagt betydelig. Innholdsmessig er SpareBank1 sin forsikring naturlig nok betydelig bedre, men dersom høy pris fører til at man dropper å tegne forsikring, er det naturligvis bedre å tegne forsikring hos en av lavprisaktørene enn å droppe forsikringen helt, skriver Norsk familieøkonomi i en pressemelding.

– En barneforsikring skal i utgangspunktet dekke to ting, økonomisk hjelp til familien i det korte bildet og en økonomisk stønad til barnet på lang sikt, sier Reid Krohn-Pettersen, sjeføkonom i Norsk Familieøkonomi.

Fire forsikringer mangler fortsatt uførepensjon
Testen viser at man må først og fremst skille mellom dem med og dem uten uførepensjon. 4 av 11 testede barneforsikringer har ikke uførepensjon, bedre enn tidligere år, men fortsatt 4 som henger etter. Norsk Familieøkonomi har satt som minste standardmål at uførepensjon bør være med når en velger barneforsikring, skriver de.

Storebrand og Gjensidige prioriterer annerledes
– Dernest ser man dem som har våget å ta et annet steg, altså velger å utbetale mindre men langt raskere dersom barnet er utsatt for sykdom som kan være invalidiserende. Jeg holder en knapp på Storebrand og Gjensidige som testens vinnere. Jeg berømmer disse selskapene for dette valget da vi har så uendelig med eksempler på familier som ville behøvd en rask utbetaling når barnet er sykt istedenfor å måtte vente svært lenge på en avgjørelse, sier Krohn Pettersen.

Til tross for store utbetalinger på invaliditet ved sykdom har disse selskapene valgt å droppe denne dekning på invaliditet ved sykdom. Begrunnelsen er at det tar lang tid før utbetalingen kommer på konto (opptil 5 år), siden invaliditeten må være varig. Det er ganske modig, skriver de.


Ser man på de tradisjonelle forsikringene er det åpenbart at kvalitet koster. Her velger vi å trekke frem og honorere If og Tryg grunnet pris og meget gode dekninger. Vi anbefaler at du sjekker ditt kostnadsnivå og velger blant dem som er best i forhold til ditt prisleie.


– Det er ikke til å stikke under en stol at dette blir litt å sammenligne epler med pærer, det er stor forskjell på forsikringenes innhold, kvalitet og pris, sier Krohn-Pettersen.


Hvilket selskap skal man så velge?
Hva som er viktigst for den enkelte familie må familien selv ta stilling til. Det er viktig at man tegner barneforsikring, slik at man sikrer seg økonomisk støtte utover det man får fra det offentlige. Og vi anbefaler på det sterkeste å tegne forsikring som inneholder uførepensjon. Skal vi kåre en vinner blant de tradisjonelle forsikringene holder vi en liten knapp på Tryg. Dette pga at de er meget gode på medisinsk invaliditet, blant de aller beste på uvalgte sykdommer, har grei dekning på uførekapital, blant de aller beste på utvidet hjelpestønad, samt at de tilbyr uførepensjon. Ankepunktet er pris. Men kvalitet koster.– Norsk Familieøkonomi er opptatt av at familiens økonomiske behov blir dekket på kort sikt samtidig som barnets økonomiske trygghet blir sikret på lengre sikt, derfor velger vi å kåre Storebrand og Gjensidige som testens vinnere, avslutter Krohn-Pettersen i Norsk Familieøkonomi.


Norsk familieøkonomi har basert på sine vurderinger delt totalinntrykket i tre kategorier – grønt smilefjes til de gode, gult mellomfornøyd fjes til de som er ok, og rødt sint fjes til de dårlige forsikringene. Forsikringene i de ulike kategoriene er i tilfeldig rekkefølge.


Grønt smilefjes:


Frende


DNB


SpareBank1


Storebrand


Gjensidige


If


Tryg


Gult mellomfornøyd fjes:


Codan


Rødt sint fjes:


Troll Forsikring


Vardia


EIKA


Her kan du laste ned skjemaet med Norks familieøkonomi sin vurdering av de ulike barneforsikringene


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: