En liten tyr er sterk og sta, men smelter om de får masse kos og kjærlighet. Tyrbarnet vil helst gjøre ting i sitt eget tempo.

Sist oppdatert: 18. oktober 2010

Fra ca. 21. april til 20. mai
Fast jordtegn.

FARGE: Naturgrønn
TEMPERAMENT: Melankolsk (tunglynt, trist, uglad)
TYPE: Introvert (innadvendt) og feminin type.
UKEDAG: Fredag
GRUNNSTOFF: Kobber

KJENTE PERSONER: Carl XVI Gustaf, Idi Amin, Salvador Dalí, Sigmund Freud,  Adolf Hitler, Saddam Hussein, Karl Marx, William Shakespeare, Bono, Audrey Hepburn, Carl I. Hagen

STIKKORD: Stabil, rolig, ordentlig, lovlydig, økonomisk evne, målrettet, arbeidsom, sans for skjønnhet og nytelse. Kan være hardnakket, materialistisk, doven, gjerrig.

Tyrene regnes som de mest jordnære av alle tegnene. Kvalitet og komfort er viktig, og tyren tror på det som er konkret og virkelig. Tyren liker å eie, og samler gjerne på ting. Tyrene er tålmodige og arbeidssomme, men forhaster seg ikke. De er praktiske av seg, og begir seg som regel ikke inn i svevende diskusjoner. Har tyren sluppet noen inn i livet sitt, forblir de der.

Alle tegn har noe å lære av sine motstående tegn. Av skorpionen kan tyren lære å gi slipp, tenke nytt og mindre materialistisk.

Dette sier astrolog Heidi Horpestad om tyrbarna:
Tyren er et jordtegn, og tyrbarna har føttene godt plantet på jorda. De er utholdende og sanselige. Kroppskontakt er spesielt viktig for tyrbarna.  De opplever mye gjennom sansene. Små kosetyrer får aldri nok nærhet, mat og kos. Babymassasje er godt for alle barn, men for tyrbarn er det spesielt bra – de trenger å bli tatt på.

Tyrbarn er mer innadvendt enn værbarn, og koser seg gjerne i sin egen verden. De er glad i musikk, og har estetisk sans – de er opptatt av det som er fint og vakkert. Sanseligheten deres gjør at de gjerne suger på tommeltotten, eller har en eller annen form for kosedyr eller koseklut med seg. De lukter gjerne på blomster, eller tar inn inntrykk gjennom sansene.

Tyrbarna kan være rolige og bedagelige, men de er også sta. Har de bestemt seg for at det er noe de ikke vil, får du ikke rikket dem av flekken.

De er ofte litt kompakt og solid bygget.

KILDER: Astrolog Heidi Horpestad, Astrologiskolen Herkules, Wikipedia

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelVæren
Neste artikkelTvillingen
DEL