Da den ene tvillingen døde i magen, rådet legene moren til å abortere det andre barnet. Men før hun rakk å bestemme seg ble lille Jacob født - i 23. svangerskapsuke.

Sist oppdatert: 9. august 2011

25 år gamle Sara Fisher var gravid med tvillinger, og gledet seg enormt til å bli tobarnsmor. Men da hun var 16 uker på vei gikk vannet og Sara ble innlagt på sykehus. 

22 uker ut i svangerskapet fikk Sara en infeksjon som gjorde at hun måtte føde den ene tvillingen. Lille Emie levde i magen, men døde under fødselen.

Sara med Jacob.

Jacob ble fortsatt holdt inne i mors liv, men infeksjonen ble verre. Etter åtte dagers intens kamp, fryktet legene for Saras liv. De rådet foreldrene til å ta abort. Sara og samboeren Scott fikk 24 timer på seg til å bestemme seg for om de ønsket å ta en tablett som skulle stanse hjertet til fosteret.

Et umulig valg

– Abort var det siste vi ville, men heldigvis slapp vi å ta valget da riene startet ved midnatt, sier Sara til avisen Daily Mail.

Jacob kom til verden i en dramatisk fødsel, og foreldrene trodde flere ganger de ville miste ham.

Den lille nyfødte gutten veide bare litt over 500 gram da han ble født. Jacob er en av de tidligst fødte overlevende tvillingene i England noen sinne. 

Her kan du lese mer om for tidlig fødte barn.

Jacob er i dag fem måneder.

En lykkelig slutt

I dag er han en frisk gutt på fem måneder. Det tok 30 dager før foreldrene kunne holde ham og 75 dager før de kunne bade ham. Nå er Jacob endelig hjemme hos familien.

– Det er en fantastisk følelse å ha ham hjemme. For meg er han ingen rekord, han er bare babyen min, sier den nybakte moren til Daily Mail.

Har du en historie om premature barn? Del på forumet!

Jacob får fortsatt kunstig hjelp til å puste fordi lungene hans ikke er ferdig utviklet. Nå veier mirakelbabyen tre kilo, og undersøkelser viser at han har normal hjernefunksjon.

Og sykehuslegene passer nøye på:
– Vi skal følge ham tett opp i de neste månedene og årene, sier lege Sam Oddie.

Fakta om for tidlig fødte barn:

– Barn som fødes før fullgåtte 22 til 23 uker, har liten sjanse for å overleve.

– Gjennom de neste ukene øker sjansen betraktelig fra dag til dag, og etter 25 uker overlever mer enn halvparten av de premature barna som blir født.

– De fleste barn som fødes etter 30 uker klarer seg.

– Jentebarn er ofte mer modne i forhold til svangerskapsalder, og klarer seg gjerne bedre enn premature gutter.

Kilde: Fødselsboken

 

Hva synes du om artikkelen?