NyheterKastet ut på grunn av stinkende bleie

Kastet ut på grunn av stinkende bleie

Av Av Silke R. Plagge, Babyverden i Tyskland 867 Sist oppdatert 14.01.11

Hvis barnet ditt bæsjer i bleien, og du ikke har mulighet til å skifte den med det samme, hvordan reagerer omgivelsene?
I Tyskland ble en mor og hennes ”duftende” barn bedt om å gå av bussen…

 

Det var i byen Osnabrück at en bussjåfør mente at Gitta Klekamp og datteren (1) måtte komme seg av bussen ummiddelbart. Grunnen var datterens ”stinkende bleie.”  Det skal ikke ha vært spesielt trangt om plassen i bussen, men sjåføren ville ha dem av, og beordret dem av på neste busstopp. Gitta forsøkte å nekte, men sjåføren sa at de måtte gå resten av veien, eller ta en annen buss. Selv klarte han ikke stanken, opplyste han.

Gitta kunne ikke tro det var mulig.
– Vi spurte også en annen passasjer, som satt ganske nær oss, om hun var sjenert av lukten. Hun hadde ikkje kjent noe.
Men bussjåføren sto på sitt og de gikk av. Så måtte de ta beina fatt i en halvtime for å komme dit de skulle.
 
Småbarnsmoren ble så irritert over hendelsen at hun kontaktet busselskapet. Her fikk hun en unnskyldning og sjåføren har innrømmet episoden. Han fikk en advarsel fra arbeidsgiveren.
 
Episoden ble heftig debattert og en spørreundersøkelse i Tyskland viste at 30 prosent mente at sjåføren hadde gjort det rette.
Noen argumenterte for sikkerheten på bussen: Ble sjåføren distrahert av den stinkende bleien, var han i sin fulle rett til å kaste dem av, og dermed ikke risikere en ulykke….

En av de som utgjorde de 70 prosentene som mente at de burde fått blitt på bussen, sa: – Har vi mistet grepet om hva som er normalt?  Landet er i ferd med å forgubbes, og om noen år er kanskje flertallet eldre som også bruker bleie! Noen av de som mener det var riktig å kaste av småbarnsmoren, blir kanskje selv kastet av om noen år fordi de stinker…

Hva tenker du om saken? Var det en riktig avgjørelse å kaste dem av?


 

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: