Nyheter- Jeg er tissetrengt hele tiden!

– Jeg er tissetrengt hele tiden!

Av Babyverden 3195 Sist oppdatert 03.05.11

Hun føler aldri hun får tømt blæren skikkelig, og tisser opptil 25 ganger i døgnet. Jordmor Ragna gir gode råd.

Innsenderen spør:

Hei hei

Jeg er en tredjegangsfødende som lurer på om det er normalt at babyens hode ligger så langt ned at man ikke får tømt urinblæra?? Har gått med konstant tissetrang nå i tre dager, og går på do og «skvetter» opptil 25 ganger i døgnet.. Er i uke 40 så håper barnet er like rundt hjørnet…

Jordmor Ragna svarer:

Hei Line.

Det høres plagsomt ut med så mange toalettbesøk i døgnet! Som regel står ikke hodet til babyen så veldig dypt hos en tredjegangsfødende. Allikevel er det noen som opplever at det kan være vanskelig å få tømt blæren skikkelig. Av og til kan det hjelpe å vippe bekkenet litt frem og tilbake mens du tisser. Akkurat som om du forandrer litt på vinkelen til urinrøret og noen ganger løsner det da.

Ellers tenker jeg at det er viktig å utelukke at du har en urinveisinfeksjon. Det er ofte litt «tricky» hos gravide. Gravide kan nemlig godt ha en blærebetennelse uten særlige symptomer. Så det er sikkert lurt å levere en prøve til laboratoriet hos legen din. De kan stikse den og se med en gang om det er grunn til å bekymre seg.

Lykke til videre da – håper snart det blir baby 🙂

Vennlig hilsen jordmor Ragna.

Les flere spørsmål og svar:

Jordmødrene svarer

Legene svarer

Helsesøster svarer

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: