Værbarnet vet hva det vil, og finner seg ikke i noe tull. Utforskertrangen er voldsom og sterk – foreldrene deres bør ha et lager av plaster og førstehjelpsutstyr for hånden.

Sist oppdatert: 18. oktober 2010

Fra ca. 21. mars til 20. april
Kardinalt ildtegn.

FARGE: Rød
TEMPERAMENT: Kolerisk (hissig, oppfarende)
TYPE: Ekstrovert (utadvendt) og maskulin
UKEDAG: Tirsdag
GRUNNSTOFF: Diamant

KJENTE PERSONER: Leonardo da Vinci, Johann Sebastian Bach, Samuel Beckett, Marlon Brando, Charlie Chaplin, Bette Davis, Elton John, David Letterman, Celine Dion, Gro Harlem Brundtland, Vegard Ulvang

STIKKORD:  Foretaksom, modig, generøs, oppriktig, entusiastisk, viljesterk, offervillig, hjelpsom, fremskrittsvennlig, impulsiv. Kan være rastløs, ha ukontrollert sinne, egoistisk, dumdristig, aggressiv, ufølsom.

Væren starter det astrologiske året, og tar gjerne ledelsen også i andre sammenhenger. Værene er utålmodige, impulsive og handlekraftige – de graver først og spør siden. Monotoni og veldig faste rutiner er ikke noe for en vær, som elsker forandringer og nye utfordringer. Væren går heller sin egen vei enn å underordne seg andre. Væren er dristig, og elsker å vinne. Andre mer tålmodige tegn ender ikke sjelden opp med å fullføre prosjekter som en vær full av optimisme og pågangsmot har satt i gang.

Alle tegn har noe å lære av sine motstående tegn. Av vekten kan væren lære å vise kjærlighet og medfølelse, diplomatiske evner og å tenke før man handler.

Dette sier astrolog Heidi Horpestad om værbarna:
Væren er et ildtegn, og det sier mye om temperamentet deres. De er ildfulle og impulsive. Det er det første tegnet i zodiacen, og har mye oppstartsenergi.

Værbarna er fulle av liv og alltid på farten. De kan være nokså uvørne, og lett skade seg – det blir lett sånn når alt skal gå fort. Legemsdelen som er knyttet til Væren er hjernen og hodet. Løfter man på håret til et værbarn, finner man gjerne arr og merker etter diverse knall og fall.

Værbarna er uavhengige, og temperamentet er voldsomt og eksplosivt. Men det går fort over. Disse barna kan gjerne ta seg ut via fysisk lek og idrett, gjerne en krevende og utfordrende idrett som slalom, rullebrett eller andre aktiviteter som har et element av risiko i seg, og som krever fysisk kraft.

I Væren er det også en sterk mental kraft. Værbarna er uredde, og har mye mot. De hopper gjerne fra 10-meteren om de får mulighet til det. Jenter som er født i væren, er gjerne røffe, tøffe guttejenter – det er ikke disse jentene som først trekker i prinsessestasen.

Værbarna trenger utfordringer, både fysisk og mentalt.

KILDER: Astrolog Heidi Horpestad, Astrologiskolen Herkules, Wikipedia

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelFiskene
Neste artikkelTyren
DEL