Nana

Nana

Nana

Nana er et unisex-navn.
Av Babyverden 304 Sist oppdatert 06.07.22
Nana og varianten Nanna er opphavlige kjæleformer for Anna og Anne. Vanlig engelsk kjæleform er Nan. Anna er et hebraisk navn som betyr nåde (Guds tilgivelse av synd). Nanna er også et navn i gammel nordisk mytologi, men det er neppe viktig for navneformen Nana. Nana er også guttenavn og etternavn, som begge blant annet har afrikansk bakgrunn, uten kjent betydning.

Så populært er Nana:

98 jenter og 29 gutter har dette navnet.

Bruk av navnet Nana i Norge og andre land:

Kjæleformene Nana og Nanna er kjent som offisielle og uoffisielle navn i Norge fra 1800-tallet, og muligens som uoffisielle tidligere.

Nana er svært lite i bruk for barn nå, mens Nanna har ligget rundt 10 fødte de fleste årene siden 2010, og foreløpig til rundt 2020.

Den 01.01.2022 var det i Norge 95 jenter/kvinner med Nana som første eller eneste fornavn, 26 gutter/menn, og i alt 10 med Nana som etternavn. Det var på samme tid 638 jenter/kvinner med Nanna som første eller eneste fornavn.

Derfor fungerer Nana godt nå:

Nana kan bli brukt av flere grunner. Det er et navn med tradisjon, både som offisielt og uoffisielt navn. Det er blant kortformer og kjæleformer av navn fra rundt år 1900 og før som blir hentet fram (andre slike er Thea og Tilla). Navnet har klanger som mange foreldre liker. Det har den tydelig stemte konsonanten n to ganger, og navnet er et kort og greit å si og skrive.

Varianter av Nana:

Ane, Anette, Anna, Anne, Annette, Nan, Nanette, Nanna, Nanne

Slik uttales Nana

NA-na

Navn i samme sjanger som Nana

Abdirisaq, Aiko, Alberina, Amuna, Anatoli, Antona, Avelina, Besjana, Borislav, Cathalina, Damiana, Dona, Elliana, Faina, Filmon, Gentiana, Hanad, Hina, Ignas, Iuliana, Jharna, Juana, Katina, Kwame, Lanah, Leonidas, Linah, Maimouna, Marzena, Miki, Mobin, Tomoko

Du kjenner Nana fra:

Musikkartist Nana Mouskouri, sanger Nana Hedin, skuespillere Nana Komatsu, Nana Visitor, Nana Ama McBrown, Nana Eikura og Nana Patekar, politiker Nana Akufo-Addo, programleder Nana Akua, fotballspiller Bismark «Nana» Adjei-Boateng, musiker Nana Fofie

Guttevariant(er) av Nana:

Anneus

Relaterte lister:

Bibelnavn
Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: