Moeidur

Moeidur

Moeidur

Moeidur er et islandsk navn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 621 Sist oppdatert 06.03.20
Móeiður er et islandsk navn fra rundt år 1000. I nyere tid kom det i bruk fra 1910. Delen Mó kommer fra det islandske ordet móður, som betyr mot, som vil si iver og kampvilje. Og -eidur kommer fra islandsk -heiður, som betyr både ære/heder og klart/sterkt lys.

Så populært er Moeidur:

Bruk av navnet Moeidur i Norge og andre land:

Móeiður (Moeidur) blir først og fremst brukt på Island. På Island var det ved inngangen til 2019 73 jenter/kvinner med Móeiður som første fornavn, og 4 som andre fornavn. Med formen Móeiður var det 16 og 4. I 2018 var Móeiður på delt 34. plass som første eller eneste fornavn for jenter født på Island.

I Norge var det ved inngangen til 2020 5 jenter/kvinner med Modeidur som første eller eneste fornavn, og færre enn 4 eller ingen Moheidur, Moeid eller Moheid.

Derfor fungerer Moeidur godt nå:

Moeidur blir sannsynligvis helst brukt i familier med islandsk bakgrunn. Navnet har bare stemte konsonanter og passer fint med lyder som foreldre i Norge liker. Navnet kan brukes med bare norske bokstaver, og kan blant annet skrives Moeid og Moheid, med eller uten -ur til slutt.

Varianter av Moeidur:

Móheiður

Slik uttales Moeidur

MOU-heith-ur, på islandsk, TH vil si stemt lyd som i engelsk «this»

MOO-eidur kan passe som norsk uttale

Navn i samme sjanger som Moeidur

Algeir, Birkir, Birna, Brynjolfur, Ernir, Frosti, Hallgrimur, Harpa, Ingeir, Jogeir, Matthildur, Mir, Reynir, Sigfried, Sigurgeir, Sirild, Solhill, Størk, Svanhildur, Svanhvit, Svenne, Tanvir, Temine, Thilje, Thorir, Tofik, Unnar, Veigar, Vigulf, Vilhjalmur, Vinsent, Wilgot, Ylve, Yrla, Åvald, Ølver

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn med vakker betydning
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: