Margery

Margery

Margery

Margery er lite eller ikke i bruk i Norge foreløpig. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 89 Sist oppdatert 11.01.22
Margery er en lite brukt engelsk form av Margaret. Navnet ble til i Normandie (i Nord-Frankrike) i middelalderen. Margaret er en form av Margareta, som har opphav i persisk og betyr perle. Navnet Margareta spredte seg i Europa gjennom gresk og latin.

Så populært er Margery:

Bruk av navnet Margery i Norge og andre land:

I USA var Margery blant de tusen vanligste navnene for jenter fra 1800-tallet og kanskje før, og fram til 1958. Den beste plasseringen der var 280. plass i 1921. Varianten Margary var ikke blant tusen på topp i USA på den samme tiden. En nyere variant, Marjorie, var blant tusen på topp i USA fram til 1994 og i 2013-2017, med 16. plass tidlig på 1920-tallet som det beste. Ingen av disse var i 2020 blant 1000 på topp i England og Wales heller.

Marjorie har trolig ikke vært brukt i Norge.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen kvinner med Margery som første eller eneste fornavn i Norge, men 46 Marjorie og 8 Marjory.

Derfor fungerer Margery godt nå:

Margery kan bli brukt dersom en vil hente i gammel engelsk navnetradisjon. Navnet begynner med Ma-, som finnes i mange populære navn siden sent på 1900-tallet. Slike navn er Maria, Marie, Malin og Mathilde.

Varianter av Margery:

Margaret, Margareta, Margary, Marjorie, Marjory

Slik uttales Margery

MAAG-ør-i, på britisk engelsk

MAARG–ør-i, på amerikansk engelsk

Navn i samme sjanger som Margery

Annemarie, Argentina, Bergeton, Emmarie, Gergely, Gerrit, Gerty, Kamari, Marcela, Marcie, Marelyn, Marensius, Margaretha, Marge, Margreth, Marguerite, Maribel, Mariette, Marilyn, Marissa, Mariza, Marla, Marlowe, Marshall, Martia, Marvell, Maryline, Palmar, Samara, Sunshine

Du kjenner Margery fra:

Skuespillere Margery Mason, Margery Gray og Margery Bone, forfattere Margery Vibe Skagen, Margery Sharp, Margery Williams, Margery Cuyler og Margery Allingham, operasanger Margery Booth, keramiker Margery Clinton, programleder Margery Eagan

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: