Lorang

Lorang

Lorang

Navnet Lorang ble til i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 1674 Sist oppdatert 21.09.20
Lorang har blitt til som fornavn i Norge tidlig på 1800-tallet fra det franske etternavnet L'Orange. Dette etternavnet har to opphav. Det har kommet av fornavnet Laurent, som er fransk form av Laurentius, som er opphav til kjente navn som Laurits og Lars. Da tilsvarer L'Orange sen-navn i Norge, slik som Larsen. Laurentius betyr mann fra byen Laurentum, sørvest for Roma. Betydningen av bynavnet er usikker, men den vanligste forklaringen er laurbærtre. Etternavnet kan også komme fra stedsnavnet Lorraine (tysk Lothringen) nordvest i Frankrike, og er brukt om personer som kom derfra.

Så populært er Lorang:

35 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Lorang i Norge og andre land:

Lorang er brukt som fornavn fra tidlig på 1800-tallet. Det var først i sjøfartsmiljø i Vestfold, og trolig med bakgrunn i at L’Orange var etternavn i en sjøfartsfamilie. Fornavnet Lorang ble særlig brukt på Sør-Østlandet i et par-tre tiår rundt år 1900. I 1910-folketellingen var det litt over 400 skrevet inn med Lorang og Lorange som fornavn, mest Lorang.

Den 01.01.20 var det 37 gutter/menn med Lorang som første eller eneste fornavn, og under 4 eller ingen Lorange. Da hadde 57 Lorange som etternavn, ingen Lorang.

Derfor fungerer Lorang godt nå:

Lorang blir brukt fordi det har tradisjon. Det passer også bra nå ut over 2000-tallet fordi det er blant navn som var i bruk tidlig på 1900-tallet, og som blir hentet fram igjen. Lorang har bare stemte lyder, blant annet den populære stemte konsonanten l.

Lorang er foreløpig lite eller ikke brukt i Norge på 2000-tallet.

Varianter av Lorang:

Lars, Laurent, Laurentius, Laurits, Loran, Lorange, Lorents

Slik uttales Lorang

lo-RANG, der NG har ng-lyd

LORR-ang, der ng står for ng-lyd, eldre østnorsk uttale

Navn i samme sjanger som Lorang

Anda, Annicka, Bendix, Berny, Bjarki, Caja, Detlef, Eldor, Eleonore, Emili, Estela, Gunny, Gynter, Hallgjerd, Jani, Johne, Karle, Kassian, Kikki, Lilibeth, Lineah, Malou, Norhild, Reinhardt, Ronia, Theodine, Torleik, Tåran, Vendel, Vivek, Wiebke, Åsulv

Du kjenner Lorang fra:

Musikkartist Lorang Johansen

Jentevariant(er) av Lorang:

Larine, Larsine, Laura, Laurense

Relaterte lister:

Naturnavn
Navn inspirert av blomster, planter og trær
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: