Laurentsia er jentevariant til guttenavnet Laurentius, og begge er latinske navn. De betyr kvinne og mann fra byen Laurentum. Betydningen av bynavnet er usikker, men den vanligste forklaringen er laurbærtre. Da betyr Laurentsia kvinne fra byen med laurbærtrær. Laurentsia og det latinske Lauretia er opphav til det mer kjente Laurentse.

Så populært er Laurentsia:

Bruk av navnet Laurentsia i Norge og andre land:

Skrivemåten Laurentsia er brukt i Norge fra 1800-tallet. Varianter av navnet, blant annet Laurentia, ble litt brukt på 1700- og 1800-tallet. For Laurentsia og Laurentia var det 18 i 1801-folketellingen, 16 i 1865 og 6 i 1910, mest som Laurentia. Begge skrivemåtene hadde uttale som Laurentsia, der ts oftest blir uttalt som s. Både disse og flere andre skrivemåter ble brukt om hverandre for samme personer til tidlig på 1900-tallet.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen jenter/kvinner med navneformene Laurentsia eller Laurentia i Norge.

Derfor fungerer Laurentsia godt nå:

Laurentsia kan bli brukt fordi det har tradisjon. Det har blant annet de godt likte konsonantene l, r og n. Det har også to vokaler inntil hverandre i ulike stavelser (ia).

Varianter av Laurentsia:

Larine, Larsa, Larsine, Larurense, Laura, Laurence, Laurentia, Laurentina, Laurentine, Laurentze, Laurenze

Slik uttales Laurentsia

lao-RENN-si-a

avv-RENN-si-a

lævv-RENN-si-a

læu-RENN-si-a

Navn i samme sjanger som Laurentsia

Alesia, Argentina, Batsieba, Benta, Bentlee, Clementina, Emerentse, Florent, Frants, Jasiah, Lorentse, Lornts, Marthina, Ments, Montserrat, Nalina, Philomina, Rubina, Semina, Solina, Teresia, Trenton, Trina, Vicenta, Vicente, Wenting, Wincent, Zabrina, Zorina

Guttevariant(er) av Laurentsia:

Lars, Lasse, Laurentius, Laurin, Laurits, Lauritz, Lavrans, Lavrants, Lorents, Lorentz

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLaurentina
Neste artikkelLeanne
DEL