Laleh

Laleh

Laleh

Av Babyverden 460 Sist oppdatert 07.05.21
Laleh er en variant av Lale. Det har flere opphav. På tyrkisk har det blitt til fra det persiske ordet lale, som betyr tulipan. På persisk blir varianten Lalah brukt med betydningene rød tulipan og kornvalmue. På tysk er Lale først blitt til som kjæleform til navn som ender -alie, som Amalie og Natalie. Amalie har blitt til i Tyskland fra en del av tyske navn som begynte på Amal-. Amal betyr travel, flittig. Natalie er et latinsk navn og betyr fødsel. Det dreier seg om Jesu fødsel. På tysk er det også blitt til fra barnespråkuttale av det sammensatte Liselotte. Lise kommer fra Elisabeth. Elisabeth fins i Bibelen og betyr gud er fullkommen. Lotte er kortform av Charlotte. Det kommer fra Karl og har endingen -otte som betyr liten. Karl betyr fri mann (altså ikke fange eller slave) og har vært brukt i mange hundre år både i Skandinavia og i Tyskland. Laleh og Lale er også i bruk som etternavn, og det kan ha opphav i det persiske guttenavnet Lalah som betyr foresatt (ansvar for barns opplæring).

Så populært er Laleh:

23 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Laleh i Norge og andre land:

Laleh har kommet til Norge med innvandring fra rundt år 2000.

Den 01.01.2021 var det 20 jenter/kvinner med Laleh som første eller eneste fornavn, og 22 Lale. I alt hadde 7 Laleh som etternavn.

Derfor fungerer Laleh godt nå:

Laleh, og Lale, kan bli brukt fordi det har lyder som er godt likt. Det har lyden l to ganger. Navnet kan også være noe i bruk i familier med blant annet iransk og tyrkisk bakgrunn.

Varianter av Laleh:

Lalah, Lale

Slik uttales Laleh

LAA-le

Navn i samme sjanger som Laleh

Abdilahi, Abdollah, Abolfazl, Anahita, Arezou, Azar, Baran, Darya, Erfan, Fereshteh, Gol, Hamide, Hossein, Jamshed, Muhsin, Murat, Naz, Nergis, Nilufer, Nurten, Ozan, Rabia, Resat, Rustem, Safiye, San, Selahattin, Senay, Sevda, Seyma, Sude, Sureyya, Talip, Tuana, Turgay

Du kjenner Laleh fra:

Musiker og skuespiller Laleh (Pourkarim), skuespillere Laleh Eskandari og Laleh Marzban

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: