Halsten er en variant av Hallstein. Hallstein er et nordisk navn fra middelalderen. Det er satt sammen av hall, som betyr flat stein og helle, og av stein som er stein. Halsten er også et etternavn. Det kommer fra gårsdnavnet Holsteinstad i Øyer. Det har opphav i det nordiske navnet Holmstein, som betyr holme og stein. Og -stad vil si bosted.

Sist oppdatert: 14. september 2021

Så populært er Halsten:

Bruk av navnet Halsten i Norge og andre land:

Varianter av Hallstein var brukt fra middelalderen og fram til første halvdelen av 1900-tallet. Fra rundt 1500-1600-tallet til 1800-tallet var navnet helst skrevet Halsten, men også noe Halstein. I 1801 var det 180 Halsten og 24 Halstein. Uttalen Hallstein kan ha vært mer utbredt enn skrivemåtene viser. Skrivemåten Hallstein kom inn fra rundt 1900, da dette ble hentet inn fra middelalderen.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen med Halsten som første eller eneste fornavn, 278 Hallstein og 68 Halstein. Da hadde 31 Halsten som etternavn. Halsten er også kjent gjennom etternavnet Halstensen, som 358 hadde på samme tid.

Derfor fungerer Halsten godt nå:

Halsten kan bli brukt fordi det har nordisk opphav og tradisjon. Noen kan velge navnet fordi det er satt sammen av naturord, steinhelle og stein.

Varianter av Halsten:

Haldsten, Hallstein, Hallsten, Halstein

Slik uttales Halsten

HALL-sten

Navn i samme sjanger som Halsten

Adelstein, Allette, Anfrid, Anselm, Arnbjørg, Arngrim, Arnkjell, Arnvor, Avle, Christan, Egel, Elselill, Gustava, Gyte, Hjalte, Jannette, Jøstein, Marinius, Martea, Myrte, Niri, Noralv, Omine, Sebjørn, Sole, Staal, Styrkar, Symra, Sølfest, Teona, Torgils, Torsteinn

Jentevariant(er) av Halsten:

Halsteine

Relaterte lister:

Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBør
Neste artikkelHerløf
DEL