Columba er et spansk navn med bakgrunn i det latinske ordet columbus, som betyr due. Navnet ble tatt i bruk fordi duer er symbol for Den hellige ånd i kristendommen. Det italienske og franske Colomba og det portugisiske Comba har blitt tatt i bruk på den samme måten. Det latinske columbus har lenger tilbake i andre språk opphav i ord som betyr mørk fugl.

Så populært er Columba:

Bruk av navnet Columba i Norge og andre land:

Columba har trolig ikke vært brukt som fornavn i Norge foreløpig.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen jenter/kvinner med Columba som første eller eneste fornavn i Norge, og det samme med variantene Colomba og Comba.

Derfor fungerer Columba godt nå:

Columba kan bli valgt med inspirasjon fra spansk bruk, eller fra kirkelig tradisjon. Navnet har de godt likte stemte konsonantene l og m. Navn med bakgrunn i naturord, som blant annet fugler, er det mange foreldre som velger.

Varianter av Columba:

Colomba, Colombe, Colombina, Colombine, Dua, Due, Duva, Jemima, Paloma, Yamama

Slik uttales Columba

kå-LOM-ba

Navn i samme sjanger som Columba

Ambar, Coleen, Colette, Concepcion, Constanza, Cordula, Cosmo, Gianfranco, Humberto, Lumina, Nicol, Nicolaie, Nicolle, Olanda, Oleana, Olesia, Olia, Olimpia, Olivie, Polona, Rico, Rolando, Rosol, Socorro, Solange, Solena, Solome, Soluna, Solvita, Tola, Violette, Yolande

Du kjenner Columba fra:

Skuespillere Columba Domínguez og Columba Díaz, politiker Columba Blango, komponist og monk Fr. Columba Kelly, monk og forfatter Columba Marmion, forfatter Columba Peoples

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelFarman
Neste artikkelFleur
DEL