JulekalenderPysjheltene (PJ Mask)

Pysjheltene (PJ Mask)

Av Babyverden 2380 Sist oppdatert 30.10.18
Pysjheltene og "alle de onde" i et eget lite univers.

Pris: 274,-

Aldersgruppe: 3+

Førsteinntrykket: 

En kalender som er ny for oss, men med karakterer fra barne-tv.

Kalenderen ser kul ut, men viser på forsiden litt av innholdet. Vi ser at det både er de tre pysjheltene og tilbehør i kalenderen. Figurene av pysjheltene er morsomt nok uten kropp – bare hode, armer og bein.

Kalenderen har en nedbrettsside som blir en scene, men denne er litt kjedelig.

Lukene er av tynn papp og holder nesten på å åpnes av seg selv – så pass på å holde ivrige barnefingre unna luker som ikke skal åpnes ennå.

På baksiden kan du se alt innholdet i kalenderen, så dekk den til med et papir eller sett den inntil en vegg for å bevare spenningen for barnet.

Det er 50/50 med figurer og tilbehør, og tilbehøret ser litt kjedelig ut – blant annet 6 gaver. Det vil nok variere litt hvor spennende barnet synes lukene er å åpne. Noe av tilbehøret kan gjøres om til smykker, armbånd eller lignende. Det er vanskelig å si om det følger med tråd til dette, men vi tviler. Kanskje noe å eventuelt ha i bakhånd?

De voksnes vurdering:

Innholdet er ikke så puslete som fryktet, og barnet sitter igjen med mange figurer. Her ble det også umiddelbart lek, og det er ikke alltid tilfelle. Plasten rundt figurene er alltid litt tricky, men her gikk det faktisk ganske greit. Lukene er gode og lar seg åpne av barnefingre, men det kan være greit å følge med at barna ikke river for mye av.

Barnas vurdering:

Vi får innføring i hvem som er snille og hvem som er onde. Gekko, Kattegutt og Ugline er de snille, resten er onde.

– De er ute om natten og hjelper folk mot de onde, forklarer Sunniva (5 år).

Sunniva kjenner godt til Pysjheltene. Mikkel leker også med noen av de han fikk i lukene.

Utpå kalenderen er både illustrasjoner av figurene og en sniktitt på innholdet i kalenderen.

– De har egentlig store bein, men de har små. Litt rart at de ikke har kropp, synes Erik (3 år).

Lukene er greie å åpne, og mye går også greit å få ut av plasten. Det blir diskusjon om hvem de ulike figurene er. Mikkel (4 år), Fredrik (5 år), Sunniva (5 år) og Alma (4 år) leker og diskuterer. Erik (3 år) og Emilia (3 år) er litt uinteressert – til tross for at Erik hevder at han elsker Pysjheltene.

– Disse to er bestevenner, forklarer Mikkel.

– Hvordan skal denne henges på?

Alma skjønner ikke at de små brikkene kan bli smykker, og tror de hører til figurene, og blir frustrert over å ikke få det til.

Konklusjon:

En innholdsrik kalender som nok passer best for barn som allerede kjenner til Pysjheltene. At figurene ikke ser helt like ut de fra barne-tv var lett å venne seg til for barna. De fire lukene med "smykker" og annet tilbehør kunne man gjerne droppet – de er lite spennende. Mange gaver syntes vi voksne virket litt kjedelig, men ungene likte dem godt. Mikkel prøvde å bygge tårn av dem.


Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler: